შემადგენლობა:
350 გ. თეთრი თევზის ფილე;
მსხვილი კარტოფილი 3 ც.
200 მლ. რძე;
1 ჩ/კ ლიმონის წვენი;
1 ჩ/კ მდოგვი;
რამდენიმე ღერი ოხრახუში;
თეთრი პურის ნაჭერი;
1, 5 ჭიქა საფანელი;
გამდნარი კარაქი შესაწვავად;
დაფქული შავი პილპილი, მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
კარტოფილი გათალეთ, მოათავსეთ ბლენდერში და მიღებული მასა გაწურეთ მარლაში.
აადუღეთ რძე, დაამატეთ ცოტა მარილი, კარტოფილი და მოხარშეთ 15 წთ. ღია-თავსახურიან ქვაბში.
სანამ კარტოფილი იხარშება, ბლენდერში დაჭერით ფილე და ოხრახუში, დაამატეთ ლიმონის წვენი და მდოგვი, ათქვიფეთ, გადაიტანეთ ჯამზე.
დაამატეთ მზა კარტოფილის პიურე, მარილი, პილპილი და კარგად აურიეთ.
მიღებული მასისგან გააკეთეთ 8 მრგვალი კატლეტი, ამოავლეთ საფანელში და შეწვით გაცხელებულ კარაქში 5 წთ. ორივე მხრიდან.