![ბოსტონური ტორტი ბოსტონური ტორტი](http://server6.intermedia.ge/article_images/small/201511/2015110719074873439.jpg)
მასალა ცომისთვის:
ფქვილი - 125 გრ.
კვერცხი - 4 ც.
შაქარი - 150 გრ.
გამაფხვიერებელი - 1 ჩ. კ.
ლიმონის წვენი - 1 ჩ. კ.
ზეთი — 3 ს. კ.
მასალა კრემისთვის:
რძე - 500 მლ.
კვერცხი - 2 ც.
შაქარი - 100 გრ.
სახამებელი - 30 გრ.
ვანილის ჩხირი - 1 ც.
კარაქი - 50 г
მასალა მინანქრისთვის:
ნაღები — 50 მლ.
შოკოლადი - 200 გრ.
მომზადება:
1. აადუღეთ რძე ვანილის ჩხირთან ერთად.
2. ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი > დაამატეთ სახამებელი > ფრთხილად დაუმატეთ ცხელი რძე, თან სულ ურიეთ > კრემის მასა ისევ ქვაბში გადაასხით და დადგით საშუალო ცეცხლზე > მიიყვანეთ დუღილამდე და ადუღეთ 2 წთ. თან მორევა არ შეწყვიტოთ > გადმოდგით ცეცხლიდან > დაამატეთ კარაქი > გააციეთ და ზემოდან გადააკარით პოლიეთილენი აპკი.
3. თასში გაცერით ფქვილი > დაუმატეთ გამაფხვიერებელი და 50 გრ. შაქარი.
4. გააცალკევეთ კვერცხის გული და ცილა.
5. ცალკე თასში ათქვიფე კვერცხის გული, ლიმონის წვენი და ზეთი.
6. კვერხცის ცილას შეათქვიფეთ დარჩენილი შაქარი, იქამდე თქვიფეთ, ვიდრე მასა არ გამაგრდება და თასის გადმობრუნების შემთხვევაში, არ გადმოიქცევა.
7. თანდათანობით, კოვზით შეურიეთ კვერცხის გულიანი და ცილიანი მასები > 3 ჯერზე დაუმატეთ მშრალი ინგრედიენტები და ყოველი დამატების შემდეგ, კარგად ამოურიეთ მასას, ისევ კოვზით.
8. გამოაცხეთ ბისკვიტი 175°C გახურებულ ღუმელში > როდესაც გაცივდება, გაჭერით 3 ნაწილად.
9. ფენები შეაერთეთ კრემით.
10. მინანქრის მოსამზადებლად, გაადნეთ შოკოლადი (შეგიძლიათ პოლიეთილენში მოათავსოთ და თბილ წყალში ჩადოთ) > შეათბეთ ნაღები > შეურიეთ გამდნარი შოკოლადი.
11. ტორტს გადაასხით მინანქარი.