კერძები ხორცისაგან ხინკლის მონათესავე კერძები 2015, 8 ოქტომბერი, 10:59 პელმენი-რუსული კერძი, არსებობს მოსაზრება, რომ ამ კერძის სახელწოდება ფინურ-უგრული ენიდან არის აღებული- "პელნიანი"(პურის ყური).მკვლევარების აზრით, მისი სამშობლო ციმბირია, მსგავსი კერძი ჩინეთშიც არის ცნობილი.
ინდეგრიენტები:ფქვილი, კვერცხი და წყალი(ან რძე), კლასიკური პელმენისთვის გამოიყენება საქონლის და ღორის ფარში(ან ცხვრის), ემატება სუნელები, ხახვი, ნიორი. ზოგიერთ რეგიონებში ფარშად იყენებენ დათვის, ირმის, ლოსის და ბატის ხორცსაც. პოდგოკილიო-მარიული ნაციონალური კერძი-ნაჭრები ნახევარმთვარის ფორმას მოგვაგონებს. პოდგოკილიოს მსგავსია სხვა ფინურ-უგრული კერძებიც, მაგალითად ესტონური კარტულიპორსი, კომის ავტონომიურ რესპუბლიკაში და უდმურტიაში პელნიანი. ინდეგრიენტები:ხორბლის ფქვილისგან დამზადებული ცომი, დაკეპილი ღორის ან კუდღლის ხორცი, ხახვი, ხანდახან უმატებენ ფაფას, ხაჭოს ან კარტოფილს. ციაოზი-ჩინური პელმენი. ინდეგრიენტები:ცომი, ფარში(უფრო ხშირად ღორის ხორცი), მწვანილი, კომბოსტო. ციაოზი შესაძლოა სხვადასხვა ფორმის იყოს, როგორც წესი გარნირად ნივრით გაზავებული სოიოს სოუსთან ერთად მოგართმევენ. ბუუზა-მონღოლურ-ბურიატული კერძი, მკვლევარები ვარაუდობენ, რომ ბუუზა ხინკლის წინაპარია. ინდეგრიენტები:ცომი, დაკეპილი ხორცი ან ფარში(საქონლის, ღორის ან ცხვრის)ხახვი.მზა პროდუქტის დიამეტრი 5-8 სანტიმეტრია. მანტუ-ტრადიციული ნაციონალური კერძი ცენტრალურ აზიაში, თურქეთში, მონღოლეთში, კორეაში, აგრეთვე თათრეთის ავტონომიურ რესპუბლიკაში, ბაშკირიაში და ყირიმში. ინდეგრიენტები შუა აზიაში:ცომი, ცხვრის ფარში, დამატებული დუმის ცხიმი, ხახვი, წვრილად დაჭრილი გოგრა, გარნირად კარტოფილის პიურეს იყენებენ. ინდეგრიენტები მონღოლეთში:ცომი, საქონლის, თხის, ცხენის ან აქლემის ფარში.გემოვნებისთვის ხანდახან ფრინველის წვრილად დაკეპილ ხორცსაც ხმარობენ.ხოლო გოგრის ნაცვლად წვრილად დაჭრილ სტაფილოს და სხვა ბოსტნეულს ამატებენ. 617 9-ს მოსწონს 1-ს არა
|