სხვა როგორ გამოიყურება ფინჯანი ყავა სხვადასხვა ქვეყნებში 2015, 31 აგვისტო, 17:38 წარმოიდგინეთ არომატული ყავა რომლის სიტყვებით გადმოცემაც კი გაგიჭირდებათ. სხვადასხვა ქვეყნებში დილა სწორედ ყავით იწყება, და ყველა ქვეყანას თავისი საიდუმლოებები აქვს ამ მშვენიერი სასმელის მოსამზადებლად. გაგაცნობთ ზოგიერთ მათგანს.
ყავა კვერცხით (ვიეტნამი) ყავის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ კვერცხის გული, შესქელებული რძე და ცხელი ყავა. ლაპლანდიური ყავა (ფინეთი) ჭიქაში თავდაპირველად აგდებენ ლაპლანდიურ ყველს და შემდეგ ასხავენ ყავას. რომაული ესპრესო (იტალია) ესპრესო ლიმნის ნაჭრით, სანამ ყავას მიირთმევთ ლიმნის ნაჭერერი ჭიქის ფსკერზე ან კედელზე მიაწურეთ. ლაგრიმა (არგენტინა) რძის ნაღებს და ქაფს ემატება რამოდენიმე წვეთი ძლიერი ყავა, სხვანაირად რომ ვთქვათ ეს რძეა ყავით. ბონბონ (ესპანეთი) ეს ესპრესოა შესქელებული რძით. ყავა სანელებლებით (მაროკო) ნარევი სანელებლების- როგორიცაა სეზამის თესლი, შავი პილპილი და ყავის მარცვლები ერთად იფქვება და გამოდის მართლაც ძლიერი ყავა. ყავა ჩაით (ჰონკონგი) პირველივე ყლუპზე ხვდებით რომ რაღაც სხვას სვავთ და ეს სასმელი ძალიან შთამბეჭდავია. 4 პაკეტი ჩაი, პილპილი, შესქელებული რძე, 2 პორცია ყავა. ფრაპე (საბერძნეთი) ყავა, შესქელებული რძე, ყინულიანი წყალი და აი გამოვიდა ბერძნული სახელგანთქმული frappé. ფარისეველი (გერმანია) ეს სასმელი გერმანიაში მოიგონეს რათა ალკოჰოლი კარგად შეენიღბათ. ჩვეულებრივ ყავაში იყრება ნაღების ბურთულები, რომლებიც სავსეა რომით. ტოუბა (სენეგალი) მოხალვის დროს ყავის მარცვლებს ემატება გვინეას პილპილის მარცვლები, ყავა მზადდება ჩვეულებრივ სხვა გაფილტრული ყავის მსგავსად . ყავა ნივრით და თაფლით (თურქეთი) ეს ნაზავი თურქეთის პოპულარული სასმელია. ყავა ფორთოხლით (იამაიკა) აიამაიკა თავის მხრივ ასოცირდება რომთან, ამიტომ გასაკვირი არაა რომ ისინი ყავაში ამ სასმელს აზავებენ და შემდეგ ფორთოხალთან ერთად მიირთმევენ . პ.ს. აირჩიეთ თქვენთვის სასურველი ყავა და გემრიელად მიირთვით :) 166 6-ს მოსწონს
|