პირველი 10 წუთის შემდეგ
ჩვენს ორგანიზმში ხვდება 10 ჩაის კოვზი შაქარი. (რეკომენდირებული დოზის 100%) ჭარბი სიტკბოს გამო „კოკა-კოლის“ მიღებისთანავე არ გვაქს პირღებინების შეგრძნება, ვინაიდან სასმელი შეიცავს ფოსფორმჟავას, რომელიც არომატის მძაფრ შეგრძნებას აქრობს და გვანარჩუნებინებს მიღებულ სითხეს.
მე-20 წუთის შემდეგ
სისხლში იმატებს შაქრის დონე, რაც იწვევს ინსულინის მომატებას. ამ დროს ღვიძლს არ შეუძლია ჭარბი შაქრის გადამუშავება და წარმოიქმნება ცხიმი.
მე-40 წუთის შემდეგ
მიმდინარეობს კოფეინის სრული შეწოვა. ფართოვდება თვალის გუგები, იზრდება სისხლის წნევა. ეს გახლავთ ღვიძლის საპასუხო რეაქცია.
45-ე წუთის შემდეგ
სხეულში იზრდება დოპამინის გამომუშავება, რაც იწვევს ტვინში სიამოვნების ცენტრის სტიმულაციას. ეს არის იგივე რასაც ჰეროინი იწვევს .
მე-60 წუთის შემდეგ
ფოსფორმჟავა კრებს კალციუმსა და მაგნიუმს ნაწლავში, რაც საბოლოო ჯამში იწვევს მეტაბოლიზმს.
60 წუთის შემდეგ
თავს იჩენს კოფეინის შარდმდენი თვისება.
აღნიშნული კვლევა ჩაატარა ნირაჟ ნეიკმა „The Renegade Pharmacist-თვის“. (ინტერნეტ საიტი, რომელიც მკითხველს აწვდის ინფორმაციას დღეს არსებული დაავადებების მკურნალობის ტრადიციულ და ასევე ალტერნატიულ საშუალებებზე)
ძლივს გადავაგდე...
არადა დღემდე მიყვარს:-)