x
ქათმის ხორცისაგან მომზადებული კერძების ტოპ 5

image:ქათმის ბარკლების სოუსში : მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ქათმის ბარკლები 250 გრ, მარგანინი 300გრ, შპიკი 100 გრ, სტაფილო 100გრ, ხახვი 100 გრ, ქათმის ბულიონი 250 გრ, ბრინჯი 300 გრ, ქლიავი ახალი 300გრ, სიმინდის კრახმალი 10გრ, 150 გრ ქისმისი, მარილი დაფქული პილპილი. მომზადების წესი: ქათმის ბარკლებს მოაყარეთ მარილი და პილპილი. და დაალაგეთ ცხიმწასმულ ჟარონაზე ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი სპიკი, ხახვი და სტაფილო. სედგით რუმეში 20 წუტით შემდეგ მოასხით ბულიონიდა ცოტახანი კიდევ სუსეთ, ბოლოს მოასხიტ სიმინდის კრახმალი. ბრინჯი მოხარშეთ, ქაშმიში გაარბილეთ და გარეცხეთ და გააცალეთ კურკები, ხოლო ჩირი, ჯერ ცოტახანი წყალსი გააცერეტ შემდეგ კი ცოტაოდენ წყალში გადმოადუღეთ გამზადებული ქათმის ბარკლები გადმოიღეთ ფიალაზე, გარნირად გამოიყენეთ მოხარშული ბრინჯი, ქისმისი და ქლიავი. მოასხით სოუსი, რომელსიც ბარკლები ისუშებოდა.

image :საზაფხულო ქათამი: მოსამზადებლად გადჭირდებათ: ქათამი 1 ცალი, დაახლოვებით 1, 5 კგ მარილი, 2 სფ კოვზიწყალი, 2 ლიტრა არაჟანი, 200 გრ გასუფთავებული და დაქუცმაცებული ვაშლი, 1ცალი კარის ფქვილი, დაფქული პირშუშხა. მომზადების წესი: ქათამი გაჭერით შუაზე, მოაყარეთ მარილი და ჩადეთ ჭურჭელში ისე, რომ წვენი რომელსაც გამოყოფს არ ჩამოიღვენთოს. შედგით მაცივარში 2-4 საათით . ადუღებამდე მიიყვანეთ წყალი, გადარეცხეთ ქატამი და ჩააწყვეთ ქვაბში, წყალი უნდა ფარავდეს ქათამს გააგრილეთ ბულიონში .მოაცილეთ რბილობს ძვლები, და დაჭერით მომცრო ნაჭრებდ. არაჟანში შეურიეთ დაჭრილი ვაშლი, დაუმატეთ კარის ფხვნილი ან დაფქული პირქუშა, მარილი გემოვნებით, სოუსი გააგრილეთ მაცივარში. დაჭრილი ცივი ქათამისუფრაზე გაიტანეთ ცივ სოუსტან ნერთად.
image ქათმის მკერდი დილა: მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 4 ცალი ქათმის მკერდის ფილე, 2 ცალი ოხრახუშის ძირი, 1 ცალი ნიახურის ძირი, 2 სკ დაჭრილი მწვანე ხახვი, 1 სუფრის კოვზი მწვანე მაიორანი, 2 ცალი პომიდორი, 1 ტავი ხახვი, დაფქვილი პილპილი, მარილი 250 გრ ბოსტნეულის კუბისაგან ბულიონი. მომზადების წესი:ფილე გარეცხეთ კარგად, შეშრეთ გაუკეთეთ გვერდიდან ჭრილი, ძირები და ხახვი გაასუფთავეთ, წვრილად დააქუცმაცეთ. პომიდორს გადაავლეთ მდუღარე, მოაცალეთ კანი ტესლები, რბილობი წვრილად დაჭერით. ბოსტნეული სეაერთეთ, დაუმატეთ დაჭრილი მწვანილი, მარილი, პილპილი და ამოურიეთ. ფილე დატენეთ ამ მასით, წრილები შეაერთეთ ხის ჩხირებით. მოხარშეთ ორთქლში 15 წუთის განმავლობაში.
image ქათამი ხილით და მდოგვის ნაზავით: მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 2 ც ქათმის მკერდის ფილე, 70 გრ მდოგვი, 120 გრ თაფლი, 45 გრ ნაღები, 30 გრ არაჟანი, 2 სკოვზი კარაქი, 1 -2 ჩ კოვზი მარილი, 1-4 ჩ კოვზი პილპილი, 2 ცალი კივი, ყურძენი. მომზადების წესი: სეურიეთ ერთმანეთს მდოგვი, თაფლი, ნაღები, ნაზავი გაყავით შუაზე. ქათმის ფილეს მოაყერეთ მარილი და პილპილა, ჩაალაგეთ მდოგვის ნაზავში30 წთ. შეატებთ კარაქი საშუალო ცეცხლზე, ამოიღეთ ქათმის ფილე მარილიდა და შეწვით. სემწვარი ფილე დაჭერით თხეკ ნაჭრებად, გაფცქვენით კივი და დაჭერით თხლად სინზე დალაგეთ ფილე, ყურძენი და კივის ნაჭრები, დარჩენის მდოგვის ნაზავს დაუმატეთ მაიონეზი, შეათბეთ დაბალ ცეცხლზე მდოგვის სოუსი მოასხით მომზადებულ კერძს.
image
ქათმის ფილე ნუშის ქერქით: მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 4 ცალი ქათმის მკერდის ფილე, დაფქული შავი პილპილი, მარილი 100 გრ, კარტოფილი ჩიფსკები 50 გრ. წვრილად დაჭრილი ნუსი, 1 ცალი კვერცხი, 2 ს კოვზი პურის ფქვილი, 1 ცალი ყვითელი ტკბილი წიწაკა, 4 ცალი პომიდორი, 1 ცალი კიტრი, 200 გრ სალათის ფურცლი, 2 ს კოვზი 3% ძმარი, 4 სუფრის კოვზი ზეთი 1 ჩაის კოვზი შაქარი. მომზადების წესი: ქათმის ფილე დაბეგვეტ მოაყარეთ მარილი, პილპილი, კარტოფილის ჩიფსკები აფხვნილი შეურიეთ ნუში. ათქვიფეთ კვერცხი. ქათმის ფილე ამოავლეთ ფქვილში, კვერცხში, ნუშისა და ჩიპსკის ნარევში. დადეთ ჰერგამენტის ფურცლით დაფრულ ტაფაზედა შეწვით ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში. ტკბილი წიწაკა გაჭერით შუაზე, ამოაცალეთ თესლები, დაჭერით წვირლად და გრძლათ. დაჭერით პომიდორი, კიტრი და სალათის ფურცლები. ძმარში ათქვიფეთ მარილი, დაფქული პილპილი, შაქარი, ზეთი და მოასხით სალათას, ქათმის ფილე სუფრაზე გაიტანეთ სალათთან ერთად.

0
491
4-ს მოსწონს
ავტორი:აუტანელი
აუტანელი
491
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0