"შავი ეშვი" ასე ეწოდება ყავას დამზადებულს ყავის იმ ნაყოფისაგან, რომელსაც მიირთმევენ ტაისის ჯიშის სპილოები.
ეს ეგზოტიკური ყავა გამოირჩევა რბილი, სასიამოვნო გემოთი.მას განსაკუთრებულ გემოს სძენს ის პროცესი, რომელიც მიმდინარეობს სპილოს ნაწლავებში გადამუშავების დროს.როგორც ცპეციალისტები ამბობენ, როდესაც სპილო მიირთმევს ყავის ნაყოფს, მის კუჭში მჟავიანობა შლის ყავის ცილებს და აქედან გამომდინარე გადამუშავებული მარცვლები უცნაურად მომწარო გემოს იძენენ.
სპილოს ამ პროცესისათვის 15-30 საათი სჭირდება.
ასეთი იშვიათი ყავის დაგემოვნება მხოლოდ მალდივის კუნძულებზე და ტაილანდში შეგვიძლია.