კერძები ბოსტნეულისაგან ბოსტნეულის კალათები მოცარელათი 2014, 30 მარტი, 14:04 ინგრედიენტები 2 პორციისთვის:
● ყაბაყი - 200-250 გ.
● ხაჭო - 100 გ.
● წითელი წიწაკა - 1/2 ცალი
● ახალი კამა ან მწვანე ხახვი - გემოვნებით ● კვერცხი - 2 ცალი ● არაჟანი (15/20%) - 1 სუფრის კოვზი ● პამიდორი (პატარა) - 3 ცალი ● მოცარელა - 50 გ. ● მარილი და შავი პილპილი - გემოვნებით ● კარაქი - შესაწვავად მომზადება: გავახუროთ ღუმელი 220 გრადუს ცელსიუს ტემპერატურაზე; საცხობ ქაღალდზე წავუსვათ კარაქი; გავთალოთ ყაბაყი, დავჭრათ დიდ ნაჭრებად და ავურიოთ წვრილად დაჭრილ კამა, გახეხილი ყველი და წვრილად დაჭრილი წიწაკა. ცალკე თასში ავთქვიფოთ კვერცხი, ხაჭო და არაჟანი მარილით და პილპილით. შემდეგ ორივე ნარევი ავურიოთ ერთმანეთში, გავანაწილოთ ფორმებში, ზემოდან დავადოთ შუაზე გაჭრილი პამიდვრები და მოცარელა. მიღებული მასა შევდგათ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში (სანამ ოქროსფერი არ გახდება). ამის შემდეგ კი... გემრიელად მიირთვით 54 8-ს მოსწონს
|