სხვა რატომ არ შეიძლება წყლის 2-ჯერ გადადუღება? 2013, 7 დეკემბერი, 10:10 ![]() ერთ-ერთ მეთოდად, მავნე ნივთიერებიდან წყლის გასაწმენდად ითვლება მისი ადუღება, რომლის დროსაც იღუპება უამრავი ბაქტერია, ქლორის შემადგენლობაც იკლებს და წყალი უფრო რბილი ხდება.მაგრამ მრავალმხრივმა გამოკვლევებმა გვიჩვენეს, რომ მძიმე მეტალები არ იღუპებიან წყლის ამგვარი დამუშავების შემდეგაც.პირიქით ქლორის ზოგიერთი ნაწილაკი, შეიძლება რომელიმე მეტალთან რეაქციაშიც კი შევიდეს და გარდაიქმნას ადამიანის ჯანმრთელობისთვის ძალიან მავნე და საშიშ ნივთიერებად. თუ ერთდაიგივე წყალს რამდენჯერმე ავადუღებთ, რასაც ხშირად მიმართავენ სამუშაო ოფისებსა თუ სასადილო დაწესებულებებში და ოჯახშიც კი, მავნე ნივთიერებების რაოდენობა ყოველ ჯერზე უფრო მეტად იზრდება, სასარგებლო ნივთიერებების წილი ძალიან მცირდება. ამ დროს ამბობენ:სასარგებლო და “ცოცხალი"წყალი გარდაიქმნა მავნე და “მკვდარ"წყლად. ამიტომ არ შეიძლება ერთიდაიგივე წყლის რამდენჯერმე წამოდუღება.ანადუღარი წყალი აუცილებლად უნდა გადავღვაროთ და ახალი “ცოცხალი"წყალი ავადუღოთ, რომ ჩვენს ჯანმრთელობას საფრთხე არ შევუქმნად. ჯანმრთელობას და მხნეობას გისურვებთ! ![]() 1169 9-ს მოსწონს
|