თევზეული ნაკვერცხალზე შემწვარი წვრილი თევზები 2012, 12 მარტი, 15:09 მასალად საჭიროა:
თევზი - 1კგ
ბროწეულის საწებელი
მარილი - გემოვნების მიხედვით
პატარა ზომის თევზები გავწმინდოთ და რამოდენიმეჯერ ამოვავლოთ ცივ წყალში. მოვაყაროთ მარილი და შევწვათ ნაკვერცხლებზე შემდეგნაირად: შუა ცეცხლიდან გამოვწიოთ მხურვალე ნაკვერცხლები, ზედ დავადოთ მავთულის ბადურა, რომელიც ცეცხლიდან რამოდენიმე სანტიმეტრით იქნება დაშორებული; მავთულის ბადურაზე დავაწყოთ მარილმოყრილი თევზები; როცა ერთ მხარეზე შეიწვება გადავაბრუნოთ მეორე მხარეზე. ნაკვერცხლებზე შემწვარი თევზი საუკეთესო გემოსია. საწებლად მოვასხათ ბროწეულის წვენი. 556 3-ს მოსწონს
|