სამარხვო კერძები წიწიბურა ყვავილოვანი კომბოსტოთი-სამარხვო კერძი 2013, 19 მარტი, 10:48 წიწიბურას და ბოსტნეულის შეთავსება მეტად ორიგინალურია. წიწიბურა სწრაფად რომ მომზადდეს, წინასწარ ჩაალბეთ ცივ წყალში 8 საათი, ამგვარად ის ადუღების შემდეგ 7 წთ-ში მოიხარშება.
ოთხი ულუფა კერძისთვის დაგჭირდებათ:
150 გ. წიწიბურა;
200 გ. ყვავილოვანი კომბოსტო; 100 გ. ისპანახის ფოთლები, 1 ღერი პრასი, ნახევარი ლიმონი, 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი მომზადება: ქვაბში ჩაყარეთ წიწიბურა, დაამატეთ ნახევარი ჩ/კ მარილი, მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაახურეთ და ხარშეთ 15 წთ დაბალ ცეცხლზე. გამორთეთ ცეცხლი და 5-7 წთ-ის შემდეგ ამოურიეთ ჩანგლით. სანამ წიწიბურა იხარშება მოამზადეთ ბოსტნეული. კომბოსტო ყვავილედებად დააცალკევეთ, პრასი დაჭერით რგოლებად. ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი და მოთუშეთ კომბოსტო და პრასი. მზადების დასრულებადმე 3-5 წთ-ით ადრე დაამატეთ ისპანახი და მოასხით ლიმონის წვენი. მზა ბოსტნეულს მოაყარეთ მარილი, შეურიეთ წიწიბურას და გემრიელად მიირთვით. 981 4-ს მოსწონს
|