სხვა მოხარშული კვერცხის სასარგებლო თვისებები – ჯანსაღი დღის საწყისი 6 აპრილი, 10:13 ![]() მოხარშული კვერცხი ერთ-ერთი ყველაზე ხელმისაწვდომი, მრავალფუნქციური და სუპერ საკვებია, რომელიც უამრავ სასარგებლო თვისებას ატარებს. ის განსაკუთრებით პოპულარულია სპორტსმენებში, დიეტაზე მყოფებში და ყველა მათთან, ვინც ცდილობს ჯანსაღი ცხოვრების წესის დაცვას. 1. ცილოვანი ბომბიერთ მოხარშულ კვერცხში დაახლოებით 6-7 გრამი მაღალი ხარისხის ცილაა, რაც სხეულს აძლევს აუცილებელ ამინომჟავებს. ცილა აუცილებელია კუნთების ზრდისთვის, უჯრედების აღდგენისთვის და ჰორმონების ბალანსისთვის.2. მცირე კალორიებით – დიდი კვებითი ღირებულებამოხარშულ კვერცხში მხოლოდ დაახლოებით 70-80 კალორიაა, თუმცა ის საკმაოდ ნოყიერია და დაგეხმარება შიმშილის შეგრძნების დათრგუნვაში.3. გონების საკვებიკვერცხი მდიდარია ქოლინით – ნივთიერებით, რომელიც აუცილებელია ტვინისა და ნერვული სისტემის გამართულად ფუნქციონირებისთვის. ქოლინი განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია მეხსიერებისა და კონცენტრაციის გასაძლიერებლად.4. მხედველობის დაცვამოხარშული კვერცხი შეიცავს ლუტეინს და ზეაქსანთინს – ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც თვალის ჯანმრთელობას უწყობენ ხელს და იცავენ ბადურას დაზიანებისგან. 5. ძლიერი ძვლები და კბილებიკვერცხის გული ვიტამინ D-ს ბუნებრივი წყაროა, რაც მნიშვნელოვანია კალციუმის სწორად შთანთქმისთვის. შედეგად, მოხარშული კვერცხი ხელს უწყობს ძვლების და კბილების სიმტკიცეს.6. კანის და თმის სილამაზეB ჯგუფის ვიტამინები, ბიოტინი და ცილები კვერცხში აუმჯობესებს კანის სტრუქტურას და აძლიერებს თმას.7. გამოცდილება მადასა და დიეტაშიმოხარშული კვერცხი სარგებლიანია მათთვისაც, ვინც წონაში კლებას ცდილობს – ის მალევე აძლევს გაძღომის შეგრძნებას და ხანგრძლივად ინარჩუნებს მას. როგორ მივიღოთ? მოხარშული კვერცხის მიღება შეიძლება სხვადასხვა ფორმით: საუზმეზე მწვანილთან ერთად, სალათებში, სენდვიჩებში ან თუნდაც როგორც დღის მანძილზე მსუბუქი წასახემსებელი. მოხარშული კვერცხი – პატარა, მაგრამ ძალზედ ძლიერი საკვებია. მისი რეგულარული მიღება ხელს უწყობს ჯანმრთელობის გაუმჯობესებას და ცხოვრების ხარისხის ამაღლებას.291 2-ს მოსწონს
|