x
image
თუთიკო ბერძენა
Mediator image
ნამცხვარი ხიხო
image


3 კვერცხი

2 ჭ, შაქარი

1/2 ჭ თბილი რძე


1.2 ჭ. ზეთი

3 ცალი კანგაცლილი ვაშლი ან ატამი

1 პაკეტი გამაფხვიერებელი

1 ჩ/კ. დარიჩინი

3 ჭ. პურის ფქვილი

1 პაკეტი ვანილი

მომზადება

გაფცქვენით ვაშლი და დაჭერით წვრილად.

კვერცხი კარგად ათქვიფეთ, დაამატეთ შაქარი და განაგრზთ თქვეფა.

დამატეთ ზეთი, ათქვიფეთ, დაამატეთ თბილი რძე, შემდეგ ვანილი, დარიჩინი.

შეაზილეთ პურის ფქვილი.


დაასხით ჟარონაზე, მოალაგეთ ნებისმიერი სასურველი ხილის ნაჭრები, მოაყარეთ შაქარი მსუბუქად, ხილის კარამელიზაციისთვის. დააყოვნეთ ნახევარი საათი.

შდგით ღუმელში და ჯერ ქვედა, ხოლო შემდეგ ზედა წვით გამოაცხვეთ.

გამოიღეთ, გააცივეთ, მოაფრქვიეთ შაქრის პუდრა და დაფქული დარიჩინი

2
58
4-ს მოსწონს
ავტორი:თუთიკო ბერძენა
თუთიკო ბერძენა
Mediator image
58
  
25 თებერვალი, 11:56
ხიხო კი არა ერთობ არისტოკრატიული პეროგია, მე პირადად მიყვარს და სხვათაშორის, რძით უკეთესი გამოდის, ვიდრე არაჟნით.
23 თებერვალი, 20:03
ხიხო კი არა, მშვენიერი ჩანს
0 1 2