სხვა ამ პროდუქტებს დღემდე არასწორად რომ ამზადებდით, იცით? 2024, 18 აპრილი, 11:03 რამდენ თქვენგანს გონია, რომ რასაც ამზადებს, რადგან გემრიელი გამოსდის, იდეალურ რეცეპტს ფლობს? არსებობს გარკვეული პროდუქტები, რომელთა გამოყენება საჭმელებში, ბევრმა, დღემდე შეცდომით იცის.
![]() ამ პროდუქტებს დღემდე არასწორად რომ ამზადებდით, იცით?1. ცივი წყალი უნდა გავავლოთ თუ არა მოხარშულ მაკარონს? ![]() ამ კითხვაზე ერთადერთი პასუხია: არა, ეს შეცდომაა! ფაქტია, რომ ეს ჩვევა საბჭოთა დროიდან მოდის, როცა მხოლოდ ჩვეულებრივი ხორბლის ფქვილისგან დამზადებული მაკარონი იყო გაყიდვაში. ასეთი მაკარონი ერთმანეთზე ეწებებოდა, თუ მაშინვე არ გაირეცხებოდა. ახლა საქმე ძირითადად მტკიცე ხორბლის პასტასთან გვაქვს, ისინი ერთმანეთს არ ეწებება, თუ მას ბევრ წყალში მოამზადებთ თავსახურის გარეშე. მაგრამ, თუ ისინი დაიწყებენ შეწებებას, დაამატეთ ცოტა კარაქი ან მცენარეული ზეთი. 2. შევწვათ თუ არა პროდუქტები ზეითუნის ზეთში? ![]() უმჯობესია შეინახოთ იგი სალათისთვის ან სხვა ცივი კერძისთვის. ექსტრა, ცივი წნეხვით მიღებული ზეითუნის ზეთის წვის ტემპერატურა საკმაოდ დაბალია, ამიტომ დამწვარი გემო შეიძლება ჰქონდეს საკვებს ან გააფუჭოს ის და ასევე კანცეროგენის დოზის მიღების რისკი. გამოიყენეთ რეგულარულად რაფინირებული ზეითუნის ზეთი. 3. როდის უნდა ჩავყაროთ პომიდორი წვნიანში ან ჩაშუშულში? ![]() შეცდომების თავიდან ასაცილებლად, გახსოვდეთ ოქროს წესი: მჟავა (და პომიდორი არის პროდუქტი, რომელიც მის დიდ რაოდენობას შეიცავს) აჩქარებს ხორცის მოხარშვას, მაგრამ არ აძლევს ბოსტნეულს მოხარშვის საშუალებას. ანუ, თუ თქვენ ამზადებთ, მაგალითად, წვნიანს - ბორში, სუპი, მაშინ პომიდორი ან ტომატის პასტა უნდა დაამატოთ მას შემდეგ, რაც უკვე მოხარშული იქნება კარტოფილი, სტაფილო, კომბოსტო და სხვა ბოსტნეული. თუ ხორცს ხარშავთ, პომიდორი დაუყონებლივ დაუმატეთ - მაშინ ხორცი კიდევ უფრო რბილი გახდება. 4. როგორ მოვხარშოთ კარტოფილი, თავდახურული თუ მის გარეშე? ![]() ფაქტია, რომ თავსახურის დახურვით არ ვაძლევთ ვიტამინებს აორთქლების საშუალებას, ვინარჩუნებთ საკვების არომატს, გემოს, სასარგებლო თვისებებს, ასევე ვაჩქარებთ მომზადების პროცესს. 5. შეიძლება თუ არა კექსის ჭამა ღუმელიდან გამოდგმისთანავე? ![]() 6. ბოთლში დარჩენილი ღვინო უნდა შევინახოთ თუ გადავღვროთ? ![]() თუ თეთრია, მაშინ მასთან ერთად მოხარშეთ ჩახოხბილი. თუ სიდრი დაგრჩათ, გააკეთეთ ღორის ნორმანდია. თანამედროვე ეკონომიკურ პირობებში ეს ძალიან სწორია, თანაც, კიდევ როდის გახსნით ბოთლ კარგ ღვინოს მხოლოდ ხორცის მოსახარშად? 7. რატომ არის ინდაურის ფილე მშრალი? ![]() მკერდი ძალიან სწრაფად იხარშება/მზადდება - მოსამზადებლად საჭიროა დაახლოებით 7 წუთი ტაფაზე და 15 წუთი ღუმელში. ეს ხორცი ცეცხლიდან/ღუმელიდან უნდა გამოიღოთ, როცა მოგეჩვენებათ, რომ ჯერ კიდევ არ არის მზად და ცოტაღა აკლია. 8. როგორ მოვამზადოთ ბროკოლი? ![]() 9. ღვიძლი - წამალი თუ დელიკატესი? ![]() ძალიან ხშირად ღვიძლს ურჩევენ დაბალი ჰემოგლობინის მქონე ადამიანებს და მას წამლად იყენებენ, ყოველგვარი სიამოვნების გარეშე. მაგრამ თუ თავიდან აიცილებთ გარკვეულ შეცდომებს, ამან შეიძლება მნიშვნელოვანი გასტრონომიული სიხარული მოგიტანოთ. პირველ რიგში, თქვენ უნდა აირჩიოთ ძროხის ღვიძლი და არა ღორის ღვიძლი, რადგან ის უფრო დელიკატურია გემოთი და გლუვი კონსისტენციით. მეორეც, აუცილებელია სანაღვლე გზების ამოღება, წინააღმდეგ შემთხვევაში კერძს მწარე გემო ექნება. და მესამე, ჩვეულებისამებრ, თქვენ არ შეგიძლიათ ზედმეტად მომზადება! თუ ღვიძლს 1 სმ სისქის ნაჭრებად დაჭრით, თითო მხრიდან, დაახლოებით 2 წუთში მოიხარშება. 10. პიცის ტოპინგები - მაინც, რამდენი? ![]() 11. თევზი იშლება და იწვება? ![]() 257 3-ს მოსწონს
|