x
მეტი
  • 15.04.2024
  • სტატია:134327
  • ვიდეო:352537
  • სურათი:508411
აღარასოდეს გამოიყენოთ საწური - მიზეზი გაგაოცებთ
ალბათ, ერთხელ მაინც მოუმზადებია თითოეულ თქვენგანს მაკარონი, თუმცა არსებობს ერთი პატარა დეტალი, რომელიც უმეტეს თქვენგანს ეშლება. მოხარშვის შემდეგ საწურს ვდებთ ნიჟარაში და ვყრით შიგნით წყლიან მაკარონს გადასაწურად. ეს მეთოდი არასწორია, რადგან წურვის პროცესში ნასვრეტებიდან სპაგეტი მაინც ძვრება, ან იჭედება, შედეგად საწურის გარეცხვაც არასასიამოვნო პროცესი ხდება. მაგრამ, დღევანდელ სტატიაში არ ვისაუბრებთ მაკარონის სწორად გაწურვის წესებზე, დღეს გაგიმხელთ იმას, თუ რატომ არასდროს არ უნდა გამოიყენოთ საწური და არის თუ არა საფრთხის შემცვლელი მისი გამოყენება სამზარეულოში.




image


პასტის წარმოშობის მრავალი ლეგენდა თუ ამბავი არსებობს და თუ უფრო ღრმად ჩავეძიებით, გამოირკვევა, რომ მაკარონის სამშობლო იტალია სულაც არ არის, როგორც ეს ბევრმა ჩვენგანმა ასე იცის. ერთ-ერთი ვერსიით, ჩვენს წელთაღრიცხვამდე V საუკუნეში ჩინელებმა და არაბებმა უკვე იცოდნენ მისი მომზადება. ჩინური ატრიის ისტორია 4000 წელს ითვლის, მაგრამ ატრიის კვალს არა მარტო ჩინეთში, არამედ ეგვიპტეშიც მივყავართ. ეგვიპტის აკლდამებში ნაპოვნია ნახატები, სადაც აღწერილია ატრიის მომზადება. სავარაუდოა, რომ რომაელებმა სწორედ ეტრუსკული ქალაქების დაპყრობის შემდეგ ისწავლეს პასტის მომზადება.



სპაგეტი, მაკარონის ერთ-ერთი ყველაზე გავრცელებული ფორმაა დედამიწაზე და ალბათ არ გვეგულება ადამიანი, რომ ის არ უყვარდეს გარკვეული სოუსებით - არაჟანი, პომიდორი, ჩაშუშული ხორცი და ა, შ. თუმცა, ისიც უნდა აღინიშნოს, რომ მომზადების ტექნოლოგია და რეცეპტი სამზარეულოს მთავარი ჯადოქარია.




image



მომზადების პროცესში წყალი ქვაბში ხდება მღვრიე, რასაც სახამებელის გამოყოფა განაპირობებს.უმეტეს შემთხვევაში ჩვენ ვწურავთ ამ წყალს და მაკარონს საწურის ქვეშ, გამდინარე ცივი წყლით ვრეცხავთ, არადა შეგვიძლია პასტის ან სხვა სოუსებში გამოვიყენოთ, მდგრადი კონსისტენციის სოუსის მისაღებად. რატომ?



image



რადგანაც სახამებელი იდეალურია წყლის და ცხიმის შესაზავებლად. ის შესანიშნავად აკავშირებს სოუსში შემავალ ზეთსა და წყალს. ასე რომ, თქვენს თეფშზე არ იქნება ცხიმის და წყლის ფენა.




ცნობილი შეფ-მზარეული ჯეიმი ოლივერი გვირჩევს, რომ სახამებლიანი წყალი გამოვიყენოთ როგორც წითელი, ასევე თეთრი სოუსებისთვის.



imageimage


8
473
3-ს მოსწონს
ავტორი:მეამეა
მეამეა
Mediator image
Mediator image
473
  
2023, 30 მაისი, 23:38
კეთილი იყოს თქვენი მობრძანება სექსის გაცნობის საუკეთესო საიტზე --- www.Top24.pw
2023, 27 მაისი, 23:09
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

2023, 25 მაისი, 22:57
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

2023, 25 მაისი, 0:07
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

2023, 23 მაისი, 23:04
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

2023, 22 მაისი, 23:44
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

2023, 19 მაისი, 23:41
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

2023, 17 მაისი, 23:23
კომენტარი ცარიელია ან წაშლილია

0 1 8