ცომეული აჭარული ხაჭაპური 2012, 4 იანვარი, 6:54
1 კგ ფქვილი;
500 გ. სულგუნი;
5 კვერცხი;
30 გ. დაპრესილი საფუარი;
2 ჭიქა რძე; 200 გ. კარაქი; 1 ს/კ შაქარი; ½ კ მარილი; 1ს/კ ზეითუნის ზეთი. მომზადება: აურიეთ ფქვილი, 4 კვერცხი, 150 გ. კარაქი, მარილი, შაქარი და ცივ რძეში გახსნილი საფუარი. მოზილეთ ცომი. დადგით თბილ ადგილას 3 სთ. ყველი გახეხეთ მსხვილად. ცომი გააბრტყელეთ, მოაგუნდავეთ ნავის ფორმა, კიდეები ოდნავ ამოუწიეთ და მოკეცეთ. ცენტრში მოაყარეთ გახეხილი ყველი. დადევით ზეითუნის ზეთწასმულ ფორმაზე და შედგით 5 წთ 200 გრადუსზე გახურებულ აერღუმელში. გამოიღეთ ხაჭაპური. კვერცხი გატეხეთ ხაჭაპურის შუაგულში, გვერდით მოუწყვეთ 25 გ. კარაქი და შედგით აერღუმელში ნახევარი წთ. 7048 9-ს მოსწონს
|