x
მეტი
  • 27.04.2024
  • სტატია:134547
  • ვიდეო:351975
  • სურათი:508609
დიეტოლოგებმა ყველასთვის საყვარელ წვნიანებს შხამიანი უწოდეს
image

დიეტოლოგებმა შეადგინეს სამზარეულოს ყველაზე მავნე სუპების სია. ამ სიაში შედის ყველაზე გავრცელებული და ყველაზე საყვარელი სუპები.


დიეტოლოგები არ გვირჩევენ სუბპროდუქტების სუპების - ღვიძლის, თირკმელების, ცხოველების გულებისგა დამზადებული კერძების მიღებას. ამტკიცებენ, რომ ისიი ყველაზე მავნე ნივთიერებებია, რაც ცხოველებმა შეჭამეს, ამ ორგანოებში ინახება. ძროხის ძვლები, ექსპერტების აზრით, შეიცავს მარილებს და მძიმე მეტალებს, რომლებიც ასევე საზიანოა ორგანიზმისთვის.


ბორშტის და კომბოსტოს წვნიანი ასევე შედის ამ სიაში. ექიმები ამბობენ, რომ მჟავე კომბოსტო და პომიდორი საზიანოა ავადმყოფი კუჭის მქონე ადამიანებისთვის. ჯანმრთელმა ადამიანებმა უნდა იცოდნენ, რომ კომბოსტო და სტაფილო ნიტრატებს ითვისებს. გარდა ამისა, ბორშის მომზადებისთვის საჭირო შემწვარი პროდუქტები უარყოფითად მოქმედებს კუჭზე.



ექსპერტები ქათმის სუპის შესახებ შემდეგს ამბობენ: შინაური ქათმისგან დამზადებული ქათმის ბულიონი არ აზიანებს ორგანიზმს. მაგრამ ბევრი ადამიანი ყიდულობს მაღაზიაში ქათამს, რომელიც ფრინველის ფერმებში ივსება ქიმიური დანამატებით ზრდის გასაძლიერებლად. ეს განსხვავებული პროდუქტია და ასეთი წვნიანი უარყოფითად მოქმედებს ჯანმრთელობაზე.


იმის გამო, რომ მაღალ ტემპერატურაზე ბოსტნეული კარგავს სასარგებლო თვისებებს და ადამიანი არ იღებს ვიტამინებს ბოსტნეულის წვნიანის გამოყენებით, ისიც არ შეგვიძლია ჩავთვალოთ სასარგებლოდ.


თევზის სუპები საშიში ხდება, რადგან ზოგიერთი სახის თევზი შეიცავს ვერცხლისწყალს. ეს ეხება უპირველეს ყოვლისა ისეთ სახეობებს, როგორიცაა ტუნეცი, ოკუნი, ზღვის კალმახი და სხვა. კალმარიც ასევე შეიცავს უამრავ ვერცხლისწყალს.


დარიშხანის დიდი დოზა აღმოჩნდა კრევეტებში, ხოლო საქსიტოქსინი შეიცავს მიდიებს. ეს არის ნივთიერება, რომელსაც შეუძლია ნერვულ-პარალიზური მოქმედება გამოიწვიოს.






0
477
3-ს მოსწონს
ავტორი:ნიკოლოზ ხუციშვილი
ნიკოლოზ ხუციშვილი
477