პროფილაქტიკა ყურადღება! თუ 30 წელს გადააბიჯეთ, ამ პროდუქტებთან ფრთხილად! 2020, 23 თებერვალი, 21:44 ![]() არსებობს პროდუქტები, რომელთაც მედიკოსები და დიეტოლოგები არცერთ შემთხვევასა და არცერთ ასაკში არ გვირჩევენ, თუმცა არსებობს მავნე სავების სახეები, რომელთაც ახალგაზრდა ორგანიზმი შედარებით მარტივად ამუშავებს. მიუხედავად იმისა, რომ ეს თვალით ძნელად შესამჩნევია, 30 წლის შემდეგ ადამიანი იწყებს დაბერებას, მისი ორგანიზმი ასაკის მატებასთან ერთად სულ უფრო ნაკლებ წუნააღმდეგობას უწევს მავნე საკვების ზემოქმედებას. სწორედ ამიტომ, 30 წელს გადაცილებული ადამიანის ჯანმრთელობა და სიცოცხლის ხანგრძლივობა თავად ამ ადამიანის ხელშია, უფრო ზუსტად, იმ საკვებზეა დამოკიდებული, რომელსაც ის მიიღებს. დიეტოლოგი, მიხეილ გინზბურგი, ასახელებს უამრავ პროდუქტს, რომლის მირთმევაც 30 წლის შემდეგ არაა რეკომენდირებული: ![]() 1. გაზიანი სასმელები. ისინი დიდი რაოდენობით შაქარსა და ნახშირორჟანგს შეიცავენ. ![]() ![]() 4. ![]() შეფუთული წვენები. მაღალი შაქრისა და კონსერვანტების შემცველობის გამო, ისინიც შავ სიაში მოხვდნენ. ![]() ![]() ![]() ისინი ძირითადად ნატრიუმის მაღალი შემცველობით ხასიათდებიან.გარდა ამისა, ხშირად ასეთი პროდუქტების მომზადებისას გამოიყენებენ უკვე ნახმარ ზეთს, რაც შეიძლება კიბოს გამომწვევი მიზეზი გახდეს. 8. პოპკორნი. ![]() ასევე საინტერესოა: 1. ეს საკვები სერიოზულად ვნებს თავის ტვინს – ეს უნდა იცოდეთ! 2. 5 პროდუქტი, რომელიც ყველაზე მეტად იწვევს კიბოს პროვოცირებას 3. გოგრა – სასარგებლო და გემრიელი პროდუქტი152 3-ს მოსწონს
|