სიახლეები ხახვი შესანიშნავად ამცირებს სისხლში შაქარს - მარტივი და სასარგებლო რეცეპტი 2020, 10 იანვარი, 15:06
„ამ წელს უკვე 75 წლის გავხდები. რა თქმა უნდა, უამრავი ავადმყოფობა მაწუხებს და მიტევს - წნევა, მომატებული შაქარი და სხვა. დიეტაზე ვარ, მაგრამ ამით არ მთავრდება ყველაფერი, მივაგენი უმარტივეს და ეფექტურ საშუალებას შაქრის დასარეგულირებლად. მე აღფრთოვანებული ვიყავი და გადავწყვიტე გამეზიარებინა იგი მკითხველისთვისაც.
შეიძინეთ 3 კგ თავი ხახვი. დაჭერით 10 სხვადასხვა ნაჭერად. მოათავსეთ ემალის ქვაბში და დაასხით 250მლ მდუღარე წყალი. ადუღეთ 10 წუთი. შემდეგ გადმოიღეთ ცეცხლიდან. ამოიღეთ ხახვი და სითხე გადაინაწილეთ ჭიქაში და მიირთვით დღეში 3ჯერ ჭამამდე 30 წუთით ადრე. ასე გაიმეორეთ ეს ყველაფერი 10 დღის განმავლობაში შეფერხებების გარეშე. როდესაც სითხე გაგითავდებათ შეისვენეთ 6 თვე. ხახვი ხახვი მდიდარია მსუბუქი ნახშირწყლებით, რომელთა შორისაა გულუკოზა, ფრუქტოზა, საქსტოზა და სხვა ჯგუფის B, PP, E, ვიტამინები. ხახვის ფიტონციდები ანადგურებენ ყველა ცნობილ ბაქტერიას - რომლებიც ადამიანის ინფექციური დაავადების გამომწვევი მთავარი მიზეზები არიან. ხახვი ფართოდ გამოიყენება, ჭრილობებზ, კანის დამწვრობისას, წყლულების სამკურნალოდ და გარე ტკივილების სამკურნალოდაც კი. სასარგებლოა გრიპის საწინააღმდეგოდადც, ბაქტერიული ვირუსების გასანადგურებლად. გარდა ამისა არსებობს ხახვის გამოყენების სხვადასხვა მიზეზები, ის უზრუნველყოფს იმუნიტეტის ზრდას. მწვავე დაავადებებისთვის, ხახვის დღეში 2-ჯერ მიიღებაა რეკომენდირებული, ხოლო ქრონიკული დაავადებების დროს 1-ჯერ დღეში მისი მიღება ჭამამდე 15–20 წუთის განმავლობაში აუცილებელიც კია. ამ მიზნით, ორთქლზე მოხარშული ხახვი მიიღება 50-100 გრამის ოდენობით 1-2-ჯერ დღეში, 2-3 კვირიანი მკურნალობის მიზნით. 10 დღიშ შესვენების შემდეგ შეგიძლიათ შეისვენოთ. კანის დაავადებების შემთხვევაში, პროცესის ინტენსივობა განისაზღვრება სიმძიმის გათვალისწინებით. ამ შემთხვევაში, ის აუმჯობესებს მადას, გამორიცხავს საჭმლის მომნელებელი წვენების გამიჯვნას, ამარტივებს საჭმლის მიღებას. 869 3-ს მოსწონს
|