ჯანმრთელი კვება ექსპერტებმა დაასახელეს პროდუქტები, რომლებიც არ უნდა გარეცხოთ 2019, 10 სექტემბერი, 15:00 ექპერტების მტკიცებით პროდუქტების 25% -ის გარეცხვა არ არის რეკომენდირებული.
ერთ-ერთი უპირველესი არის ფრინველის ხორცი, უმეტეს შემთხვევაში ადამიანი სალმონელათი სწორედ გარეცხილი ფრინველის ხორცით ავადდება, წყლის ნაკადის მიშვების დროს წვეთები სამზარეულოს მიდამოებში იფანტება, რა დროსაც ბაქტერია უფრო მრავლდება და შესაძლოა სუფთა ჭურჭელზე ან სხვა ნივთებზე მოხვდეს.ფრინველის ხორცისთვის თერმული დამუშავებაც საკმარისია(მიმიმუმ 74C). არც შეფუთული კვერცხის გარეცხვაა აუცილებელი რადგან. კვერცხის ნაჭუჭი წყალგაუმტარია და წყლის. ნაკადის მიშვების დროს შესაძლოა ნაჭუჭის სტრუქტურა დაირღვეს და კვერცხის გულში ბაქტერიები შეიჭრეს. კიდევ ერთი პროდუქტი, რომელსაც ექსპერტები ასახელებენ არის სოკო, იგი უმჯობესია კი არ გაირეცხოს არამედ გასუფთავდეს. ტრადიციულად აუცილებლად გასარეცხ პროდუქტებში(ხილი, ბოსტნეული, მწვანილი) ცალკე აღსანიშნავია ბრინჯი, რადგან გარეცხვის შემდეგ ბრინჯში სახამებლის რაოდენობა მცირდება. გაფცქვნილი კარტოფილი შეწვის წინ წყალში უნდა გავაჩეროთ, ამ დროს კარტოფილში მცირდება შაქრის რაოდენობა და ხელს უშლის ძლიერი კარცოგენის-აკრილამიდის წარმოქმნას. ასევე პარკოვანი კულტურების ხანგრძლივი გარეცხვა აფერხებს გაზების დაგროვებას. 628 2-ს მოსწონს
|