პროფილაქტიკა რატომ არის ალუბალი ჯანმრთელობის საწინდარი? 2019, 19 აპრილი, 23:29 ![]() ალუბლის სასარგებლო თვისებები შეუფასებელია. მას იყენებენ როგორც კულინარიაში, ასევე მედიცინასა და კოსმეტიკაში. მუქი წითელი შეფერილობის ალუბალში უფრო დიდი რაოდენობით ანტოციანინებია - ბიოფლავონოიდები. ბიოფლავონიოდებს შეუძლიათ სისხლძარღვების კედლების გაძლიერება, ორგანიზმის გაახალგაზრდავება და მისი დაცვა კიბოსგან. ამდენად, რაც უფრო მუქია ალუბალი, მით მეტად სასარგებლოა ის. ![]() ალუბლის უფრო მჟავე ჯიშები გაცილებით სასარგებლოა, ვიდრე ტკბილი. მჟავე გემოს მიზეზი, როგორც წესი, არის ორგანული მჟავები და ვიტამინები, მაგალითად, როგორიცაა: С (ასკორბინის მჟავა) და В9 (ფოლიუმის მჟავა). ამიტომ სიმჟავე ალუბალში გაცილებით სასარგებლოა, ვიდრე სიტკბო. თქვენთვის შეიძლება საინტერესო იყოს: გურული ბებია ებრაელი ექიმი მსოფლიოში 10 ყველაზე მომაკვდინებელი დაავადება როგორ შექმნა ღმერთმა ქალი? საკვები, რომელიც დაგეხმარებათ დიაბეტის დროს 195 1-ს მოსწონს
|