სიახლეები როგორ გამოიყურება ჯანსაღი კვება და რომელი ფერის პროდუქტი რა რაოდენობით უნდა მივირთვათ-ყველაზე სასარგებლო სტატია 2019, 11 აპრილი, 20:35 მიუხედავად იმისა, რომ ხილისა და ბოსტნეულის მნიშვნელობის შესახებ ბევრმა იცის, უმეტესობა ადამიანებს არ მიირთმევს მათ საჭირო რაოდენობით, რაც ჯანმრთელობაზე უარყოფითად აისახება. დიეტას, ( რომელიც მდიდარია ხილითა და ბოსტნეულით), შეუძლია შეამციროს ძალიან ბევრი სერიოზული დაავადებების რისკი, მათ შორის: გულის, დიაბეტის( მე-2 ხარისხის), რამოდენიმე კიბოს სახეობის და სიმსუქნის დაავადებების. სტატიისაგან თქვენ გაიგებთ, რაზე მიუთითებს პროდუქტის ფერი და შეძლებთ გააკეთოთ სასარგებლო წახემსება ყველა დღე. ხილისა და ბოსტნეულის მცირე რაოდენობით მირთმევა, არის იმ 10 მიზეზს შორის, რაც იწვევს ნაადრევ სიკვდილს. 1.წითელი პროდუქტებიწითელი ხილი და ბოსტნეული დიდი რაოდენობით შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, რომელიც ჯანმრთელობის საწინდარია, რადგან: აფერხებს ათეროსკლეროზისა და მასთან დაკავშირებული იშემიური დაავადებების რისკს. ამცირებს გარკვეული სახის სიმსივნეების განვითარების რისკს: პროსტატის, კუჭისა და ფილტვის . მარწყვი სასარგებლოა საყლაპავის კიბოს პრევენციისთვის. აღკვეთენ კატარაქტის განვითარების რისკი. სხეულში ანთებითი პროცესების შემცირებას უწყობენ ხელს. ნარინჯისფერი და ყვითელი ხილინარინჯისფერი და ყვითელი ხილ-ბოსტნეული მდიდარია С ვიტამინით და კაროტეოიდებით, მათ შორის ბეტა კაროტინით, ეს კი ნიშნავს: აუმჯობესებს იმუნიტეტს. ბეტა კაროტინი, რომელიც ორგანიზმში А ვიტამინად იქცევა, ხელს უწყობს მხედველობის და კანის მდგომარეობის გაუმჯობესებას. აღადგენს პანკრეასისა და ფარისებრი ჯირკვლის ფუნქციებს. აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას . მწვანე პროდუქტები მწვანე ხილი და ბოსტნეული :
ლურჯი და მეწამული ხილი-ბოსტნეული
თეთრი ხილი და ბოსტნეული
ვარიანტები, თუ როგორ უნდა მივიღოთ ხილი და ბოსტნეული დღის განმავლობაშირეკომენდირებული ნორმაა დღის განმავლობაში 400 გრამი ან 1-2 ჭიქა ხილი და 2-3 ჭიქა ბოსტნეული. დიეტოლოგები გვირჩევენ, რომ რაოდენობა 5 ნაწილად გავყოთ და დღის განმავლობაში მივირთვათ. ექსპერტები ასევე გვთავაზობენ, რომ ვინც ვერ ახერხებს საჭირო რაოდენობის მირთმევას ხილისა და ბოსტნეულის, მიირთვას ისინი დაბლენდერებული152 3-ს მოსწონს
|