სასმელები ქართული ღვინო და ტრადიციული საახალწლო კერძები, თევზეული ღვინო,, ცქრიალასთან" 2019, 25 იანვარი, 13:02 საქართველოში მრავალ საუკუნეს ითვლის ქართული ტრადიციული სუფრა და მასთან შესაფერისი ღვინის შერჩევა და დაგემოვნება. სათალი და ხიზილალა. საქართველოში საახალწლო სუფრაზე, როგორც წესი, მაღალი ხარისხის, ძვირფასი თევზეული იყრის ხოლმე თავს. შავი და წითელი ხიზილალის გარდა ერთ–ერთი საუკეთესო არჩევანი სათალია – გამოყვანილი და შებოლილი ზუთხი. ის ნამდვილი დელიკატესია. ასევე სუფრას ამშვენებს გამოყვანილი წითელი ორაგული. ღვინო. შეესაბამება ღვინო ცქრიალა. ეს უგემრიელესი ხემსი აპერიტივს თავისებურ სადღესასწაულო ელფერსაც შესძენს. ქართული ღვინოებიდან ასევე მანავის მწვანე, წინანდალი, რქაწითელი, მწვანე კახური. 57 1-ს მოსწონს
|