x
ექსცენტრიკული სამზარეულო, ცოცხალ-მოძრავი კერძები და სასმელები

1.ცოცხალ-მოძრავი კერძები და სასმელები

იაპონური სამზარეულო საკმაოდ მრავალფეროვანი და მდიდარია იმისათვის, რათა დააკმაყოფილოს განსხვავებული გემოვნებისა და ფანტაზიის მქონე გურმანები, მათ შორის ცოცხალი კერძებისა და სასმელების მოყვარულები.

მხიარული თევზები (იაპონია)

image ეს ციცქნა, გამჭვირვალე ოქროსფერი თევზები განკუთვნილია სწორედ ცოცხალი, მოძრავი კერძების მოყვარულთათვის. ცქრიალა ოქროსფერი თევზები არა მარტო ცოცხლად გამოიყურებიან, არამედ ლაღად და ხალისიანად მოძრაობენ ჭურჭელში, თითქოს სამყაროსეულ წესრიგს აღარ ემორჩილებიან და სიცოცხლის, თავისუფლების უკანასკნელ წუთებს ზეიმობენო.

სასმელი გველით "ჰ ა ბ უ შ უ" (იაპონია)

image

ჰაბუშუ პირველად დაამზადეს იაპონიის კუნძულ ოკინავაში. ესაა ცოცხალი გველისაგან დაყენებული სასმელი, რომელიც შხამის გავლენით ძლიერმოქმედ, თუმცა სასიამოვნო ეფექტს იწვევს. სპირტი გველის შხამს, გესლს ანეიტრალებს და ჰაბუშუ ერთ-ერთ უგემრიელეს სასმელად მიიჩნევა.

2.მწერის დელიკატესები

ენტომოფაგია მწერების საკვებად გამოყენებას გულისხმობს, რასაც კატეგორიულად არ ცნობს ქართული სამზარეულო, მაგრამ მკვეთრად დამახასიათებელია ევროპის, ამერიკის და მსოფლიოს თითქმის ყველა ქვეყნის სამზარეულოსათვის.

ჭრიჭინები (ინდონეზია, ჩინეთი)

image

ხამანწკები და ლოკოკინები ცნობილი დელიკატესებია, თუმცა ინდონეზიასა და ჩინეთში გურმანები უპირატესობას ანიჭებენ მოხარშულ ან შემწვარ ჭრიჭინებს.მათი თქმით, ჭრიჭინას კერძს კიბორჩხალას მსგავსი გემო დაჰკრავს.

ბაღლინჯოები

image

ხოჭოები (აფრიკა)

image

აფრიკაში უმ ან მოხარშულ ხოჭოებს დიდი სიამოვნებით მიირთმევენ, რადგან მასში შეიგრძნობენ ვაშლის გემოს, რომელსაც ახლავს დამამშვიდებელი ეფექტი.

შემწვარი ტარანტული (კამბოჯა)

image

ფუტკრის ორცხობილა (იაპონია)

image

ფუტკრებით დამზადებული ორცხობილა იაპონური სამზარეულოს დელიკატესია. იგი განსაკუთრებით პოპულარულია ქალაქ ომაჩიში.

3.ეგზოტიკური და უსურვაზი ცხოველები, ქვეწარმავლები

ტაფაზე

ზღვის გოჭი (ამერიკა)

image

ციყვი (აშშ, კენკუტი)

image

ძაღლი (ჩინეთი, კორეა..)

image

ვეშაპი (ნორვეგია)


image

დელფინი (კარიბის კუნძული)

image

ზვიგენი (ისლანდია)

image


აქლემი (ცხვრითა და 20 ქათმით)

image

ი გ უ ა ნ ა - ხვლიკის დელიკატესი (აშშ)

image

4.უცნაური ჩ ა რ ო ზ ე ბ ი

ნაყინის დესერტი "ა კ უ ტ ა კ ი" (ალიასკა)

image

კენკრის ნაყინი არავისთვის ეგზოტიკას არ წარმოადგენს, მაგრამ მის შემადგენლობაში თოვლს, ირმის ცხიმსა და მით უმეტეს თევზს, ალბათ, ვერც კი წარმოვიდგენთ, თუმცა თევზის, ირმის ცხიმის, კენკრისა და თოვლისაგან დამზადებული ნაყინი ალიასკას მცხოვრებთათვის საუკეთესო დესერტია.

5."შეშლილი" ხილები

1."უ მ ი დ უ ბ ო" (იაპონია)

image

უმიდუბოს ანუ ზღვის ყურძნის საკვები ღირებულება, მისი საკვებად გამოყენების სარგებლიანობა პირველად ვიეტნამში შეამჩნიეს და პოპულარული გახდა იაპონური სამზარეულოსათვისაც.მას აქვს ყურძნის მარცვლების მსგავსი, მაგრამ გაცილებით პატარა ბურთულები, რომელთაც მჟავე, მლაშე, სასიამოვნო გემო აქვს.

2.საზამთრო "კუბი" (იაპონია)

image

კუბისებრი საზამთრო ჩვეულებრივი, მრგვალი საზამთროს იდენტურია გემოთი და ყველა სხვა მახასიათებლით. ერთადერთი, რაც მას წრიული, ტრადიციული საზამთროსგან განასხვავებს, ფორმაა, რომელიც ოთხკუთხედის ფორმის ყუთში გაზრდით მიიღო.

0
132
3-ს მოსწონს
ავტორი:ლუდმილა 1988
ლუდმილა 1988
132
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0