სახელგანთქმული ფრანგი ექიმი ჟან დე ს.-კატერინი, წელიწადში 3-ჯერ, გაზაფხულზე, ზაფხულში და შემოდგომაზე, შვრიას სამკურნალო-პროფილაქტიკურ საშუალებად იყენებდა. ის შვრიის ნახარშს, სეზონზე, 2 კვირის მანძილზე, დღეში 3-ჯერ სვამდა: 2 ჭიქას (400 მლ.) საუზმის წინ, ნახევარი საათით ადრე, 2 ჭიქას სადილის წინ 2 საათით ადრე და 2 ჭიქას სადილიდან, 3 საათის შე...
რა თქმა უნდა, ნებისმიერმა ადამიანმა, რომელიც საკუთარ სხეულზე ზრუნავს, ან გახდომაზე ოცნებობს, იცის იმ პროდუქტების შესახებ, რომელიც წონაში მატებას იწვევს. მთავარი მტერი, რომელიც ადამიანს გახდომაში უშლის ხელს, ცომეული, კრემიანი, ცხიმიანი პროდუქტები და ნახევრადფაბრიკატები არის ეს ყველასთვის ცნობილია.
მაგრამ, რატომ არის...
|
|