სხვა როგორ ავარჩიოთ არომატული და გემრიელი ბულგარული წიწაკა? 2017, 7 სექტემბერი, 11:28 ბულგარული წიწაკა ერთ-ერთი მთავარი ინგრედიენტია ზამთრისთვის მოსამზადებელი კონსერვებისთვის. ის უამრავ ვიტამინსა და მინერალს შეიცავს და საკმაოდ სასარგებლო ბოსტნეულია. ბულგარული წიწაკის სხვადასხვა სახეობა არსებობს და მათი გემოც განსხვავებულია. და მაინც როგორ უნდა ავარჩიოთ არომატული და გემრიელი ბულგარული წიწაკა? არსებობს ბულგარული წიწაკა "დედალი" და მამალი" დედალი ბულგარულ წიწაკა უფრო ტკბილი და არომატულია, ხოლო მამალი მჟავე და მტკიცე. დედალი შეიცავს 4 დანაყოფს, მამალი კი სამს. დედალს უფრო მეტი თესლი აქვს მამალს კი ნაკლები. მამალი კონსერვებისთვისაა უნიკალური, დედალი კი კერძებში. ასევე მნიშვნელოვანია ბულგარული წიწაკის ყიდვისას ყურადღება მიაქციოთ მის ყუნწს, ყუნწი უნდა იყოს ელასტიური. საინტერესო სტატიები: როგორ გამოვიცნოთ ხარისხიანია სარეცხი ფხვნილი თუ არა? კალიუმის პერმანგანანტი (მარგანცოვკა), უნიკალური საშუალება უამრავი პრობლემის წინააღმდეგ 161 3-ს მოსწონს
|