შესანახი პროდუქტები თუ თქვენ მოიხმართ კარაქს, ეს აუცილებლად წაიკითხეთ! ყველა მითი დამსხვრეულია 2017, 17 ივნისი, 9:27 ![]() ამ ბოლო დროს ითვლება, რომ კარაქს მეტი ზიანი მოაქვს ვიდრე სარ- გებელი.ამბობენ, რომ მისი მოჭარბებული მოხმარება შეიძლება მიზეზი გახდეს გულსისხლძარღვთა სისტემის ათეროსკლეროზის, მაგრამ ეს რამდენად მართალია? ტიბეტის მაცხოვრებლები, რომლებიც ცნობილნი არიან თავიანთი სი- ცოცხლის ხანგრძლივობით, ყოველდღე მოიხმარენ კარაქს, მარილიან რძეს და მწვანე ჩაის. კარაქის სასარგებლო თვისებები: 1.კარაქი ვიტამინების E, D, C, A+ს საბადოა. როგორც ცნობილია A ვიტამინის ასათვისებლად საჭიროა ცხიმოვანი მჟავები, რომლებიც უხ- ვადაა კარაქში. იმისათვის, რომ მიიღოთ მაქსიმალური სარგებელი სტაფილოსგან, უნდა მიიღოთ ეს ბოსტნეული კარაქთან ერთად. ![]() 2.კარაქით ცხიმოვანი მჟავების მიღებით, ცხიმი არ ლაგდება ცხიმოვან უჯრედებში, არამედ ხმარდება ორგანიზმის ენერგოუზრუნველყოფას, ამიტომ საეჭვოა კარაქის გამოყენებით მოიმატოთ, არამედ დიდი ხნით შეაჩერებთ შიმშილის გრძნობას. ![]() 3.კარაქში უხვადაა ანტიოქსიდანტები, რომლებიც აფერხებენ ათერო- სკლეროზის და კიბოს განვითარებას. ![]() 4.კარაქი იოდის საბადოა, რომელიც კარგად შეიწოვება ორგანიზმში. ![]() 5.ექიმები გვირჩევენ კარაქის მიღებას ბავშვებში დიარეის დროს და მოზრდილებში შეკრულობის დროს. ![]() 6.კარაქში ვიტამინი K2 შემცველობა ამცირებს კარიესის და ოსტეოპო- როზის განვითარებას. ![]() 7.კარაქი შეიცავს ძალიან სასარგებლო ნივთიერებას butyrate, ეს ნივ- თიერება ამცირებს ცუდი ქოლესტერინის დონეს ორგანიზმში და აუმ- ჯობესებს მგრძნობელობას ინსულინის მიმართ შთამბეჭდავი 300 %. ![]() უდავოა, ყველაზე სასარგებლოდ ითვლება კარაქი, რომელსაც ჩვენ თვითონ ვამზადებთ ან მოვიხმართ მაღალი ხარისხისას. გისურვებთ ჯანმრთელობას! 2915 6-ს მოსწონს
|