პროფილაქტიკა 5 რამ, რისი გაკეთებაც არ შეიძლება ჭამის შემდეგ 2017, 22 თებერვალი, 20:16 უდიდესი ჰიპოკრატე თვლიდა, რომ “ჩვენ ვართ ის, რასაც ვჭამთ“. თანამედროვე ექი- მები ამას ამატებენ, კიდევ ერთ ჯანმრთელობის განმსაზღვრელ მდგომარეობას. ჩვენ არამარტო დამოკიდებული ვართ ხარისხიან საკვებზე, არამედ საკვების მიღების შემდ- გომ ქცევებზე. ეს მარტივი წესები დაგეხმარებათ, ერთხელ და სამუდამოდ გათავისუფ- ლდეთ ძილიანობისგან, დაღლილობის შეგრძნებისგან და კუჭ-ნაწლავის პრობლემების- გან. სპორტი და სეირნობა მაძღარი კუჭით, რომ სპორტით დავკავდეთ, ამის სურვილი არ გვაქვს, მაგრამ ჭამის შემ- დეგ გასეირნება სასარგებლოა, ასე ჩვენ ვეხმარებით ორგანიზმს კარგად აითვისოს საკვე- ბი. მთლიანობაში, სეირნობა უნდა დავიწყოთ კვებიდან ნახევარი საათის შემდეგ. ჩაი და ხილი ჩაი (მათ შორის მწვანეც) შედგება მჟავისაგან, რომელიც უარყოფითად მოქმედებს ორ- განიზმში რკინის შეთვისებაზე. დაივიწყეთ ჩვევა-ჭამის შემდეგ ჩაის დალევის და ამავე დროს წონაშიც დაიკლებთ. ხილი უნდა მივირთვათ ცალკე, თუკი ხილი შეერევა კუჭში სხვა პროდუქტებს, ისინი იწყებენ ხმაურს და მუცლის შებერვას, ამ დროს ნორმალურად საჭმლის მონელებას არ უნდა ველოდოთ. სიგარეტი თუ თქვენ ისევ ეწევით, შეეცადეთ ჭამის შემდეგ არ მოწიოთ, ბევრი მწეველი ამას აკეთ- ებს ხშირად და სიამოვნებით, ეს გასაგებია, რადგან ნიკოტინი ადუნებს ორგანიზმს. ამა- სთან, უნდა გავითვალისწინოთ, რომ იგივე ნიკოტინი იწვევს გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომს და რამაც შეიძლება გამოიწვიოს მსხვილი ნაწლავის კიბო. უძილობა ჯანმრთელ ადამიანს, ჭამის შემდეგ ძილის სურვილი ნაკლებად უჩნდება. ზომიერად- მიღებული საკვები ენერგიის მოზღვავებას გვაგრძნობინებს, თუ ჭამის შემდეგ მივიღებთ ჰორიზონტალურ მდგომარეობას (ანუ წამოვწვებით) მომნელებელი წვენი გადავა უკან საყლაპავში, რომელიც შემდგომ გულძმარვას გამოიწვევს. წყლის პროცედურები ჭამის შემდეგ დაბანაც არ ღირს. ცხელი წყალი აძლიერებს სისხლის ნაკადს კიდურებზე და კანზე, ამავე დროს იზრდება დატვირთვა გულზეც. 246 7-ს მოსწონს
|