ჯანმრთელი კვება რა სასარგებლო თვისებებს შეიცავს ქინძი და რატომ არის ის აუცილებელი ჯანმრთელობისათვის, ის რაც აქამდე არ იცოდით 2016, 25 აგვისტო, 10:41 ყოველდღიურად საკვების მომზადებისას აუცილებლად ვამატებთ ცოტაოდენ ქინძს ჩვენს კერძში, მაგრამ ცოტამ თუ იცის მისი მნიშვნელოვანი თვისებების შესახებ, მას უდიდესი როლი უჭირავს ადამიანის ჯანმრთელობაში.
ქინძი არის მწვანილი, რომელსაც ძველი ბერძნები და რომაელები აქტიურად იყენებდნენ. რომაელები მას დამპალი ხორციდან სუნის გასაქრობად იყენებდნენ, ხოლო ბერძნები ქინძისაგან ეთერზეთებსა და კოსმეტიკურ საშუალებებს ამზადებდნენ. განსაკუთრებით სასარგებლო კი ახალი ქინძია . ახალი ანუ ნედლი ქინძი : 1) ამცირებს არტერიულ წნევას. 2) საუკეთესო საშუალებაა იმათთვის ვისაც უძილობა აწუხებს. ის აუმჯობესებს ძილის ხარისხს. 3)იცავს ორგანიზმს გულ- სისხლძარღვთა დაავადებისაგან. 4)ებრძვის დიაბეტს. 5) აქვს ანტიბაქტერიული მოქმედება. 5911 3-ს მოსწონს 1-ს არა
|