ჯანმრთელი კვება რატომ არ უნდა გავრეცხოთ ქათმის ხორცი, ეს უნდა იცოდეთ 2016, 21 აგვისტო, 10:29 თოთოეული ჩვენგანი ქათმის მომზადების წინ აუცილებლად წყალს გადავავლებთ ქათმის ხორცს და ისე ვამზადებთ, წარმოუდგენელია მაგრამ ამ პროცედურას დიდი ზიანის მოყენება შეუძლია, რადგან წყალი ხელს უწყობს ისეთ ადგილებში შეიტანოს ბაქტერიები სადაც არ არის გავრცელებული და ასევე დააბინძუროს ის ადგილი ბაქტერიებით სადაც ირეცხება ხორცი. რატომ ქათამი? ქათამს ყველაზე მეტი ბაქტერია აქვს, ერთ- ერთი ასეთი საშიში ბაქტერია სალმონელაა, რომელსაც უამრავი დაავადების გამოწვევა შეუძლია. ძალიან დიდი სიფრთხილეა საჭირო ხორცის შეძენისას და მომზადებისას, თუ ცხელ წყალში გარეცხავთ ხორც ამით თავიდან აირიდებთ ყველა მოსალოდნელ საშიშროებას. 6594 3-ს მოსწონს 1-ს არა
|