x
image
პერსეპოლისი
იდეალურად შემწვარი კარტოფილის 7 საიდუმლო

image























1. კარტოფილის შეწვა უმჯობესია თუჯის ან ფოლადის ღრმა, სქელძირიან ტაფაში.
2. შესაწვავად კარტოფილს სხვადასხვა მეთოდით ჭრიან: წვრილად, მსხვილად, ბურთულებად და ოვალურად.
3. შესაწვავად უმჯობესია, გამოვიყენოთ კარტოფილი სახამებლის მინიმალური შემცველობით. ამისათვის გაფცქვნილ და დაჭრილ კარტოფილს უნდა დაასხათ წყალი და გააჩეროთ 30 წუთით. შემდეგ წყალი გადაასხით და კარტოფილი შეაშრეთ, რომ ტაფაზე დაყრისას ზეთი არ ამოიშხეფოს.
4. კარტოფილის შეწვა შეგიძლიათ სალაში, ერბოში, ზეთში ან სხვადასხვა ცხიმის ნარევში. თუმცა სწორი კვებისთვის უმჯობესია, მცენარეული ზეთი გამოიყენოთ. ცხიმის რაოდენობა კარტოფილის რაოდენობით განისაზღვრება.
5. შეწვის დროს მნიშვნელოვანია, რომ ზეთი საკმარისად ცხელი იყოს. არ შეიძლება კარტოფილის ჩაყრა ცივ ცხიმში, არც დამწვარში. გამონაკლისია, თუ კარტოფილს ღუმელში წვავთ; ამ შემთხვევაში მთავარია, ღუმელი იყოს ცხელი.
6. სჯობს კარტოფილი ერთ ფენად შეწვათ. შეწვის დრო დაჭრის მეთოდზეა დამოკიდებული.
7. შეგიძლიათ შეწვათ წინასწარ მოხარშული კარტოფილიც.


ასევე გთავაზობთ კარტოფილის ბლითებს ყველით.


საჭირო მასალა:
კარტოფილი – 500 გრ
იმერული მყარი ყველი – 100 გრ
კვერცხი – 2 ცალი
საფანელი – საჭიროებისამებრ
მანანის ბურღული – 50 გრ
მცენარეული ზეთი – 100 გრ
მარილი, პილპილი გემოვნებით.
მომზადების წესი:
გაფრცქვენით კარტოფილი, მოხარშეთ მარილიან წყალში, გააცივეთ. გაცივებული კარტოფილი და ყველი გახეხეთ სახეხზე. ერთმანეთში კარგად აურიეთ გახეხილი კარტოფილი, ყველი, კვერცხი, მანანის ბურღული და მარილი. ყველაფერი კარგად აურიეთ და მიეცით პატარ-პატარა ბლითების ფორმები. ამოავლეთ საფანელში და შეწვით ზეთში ორივე მხრიდან.

3
4851
11-ს მოსწონს
ავტორი:პერსეპოლისი
პერსეპოლისი
4851
  
2013, 5 მარტი, 14:59
ოო,კაი რამეა,ცოტა ნიორსაც თუ გაურევთ,უგემრიელესია
2013, 5 მარტი, 0:33
კარტოფილში ყველი და კვერცხით ვის მოწონს საინტერესოა.
2013, 4 მარტი, 21:28
ვსინჯავ:)
0 1 3