ნამცხვრები იდეალური ცომი ნებისმიერი გამოცხობისთვის და ხაჭოს ფუნთუშები 7 მაისი, 8:42 ინგრედიენტები:✅ცომისთვის: რძე — 300 მლ. შაქარი — 100 გრ. ახალი საფუარი — 18 გრ. (ან 2 ჩ. კ. სწრაფად ხსნადი) ვანილინი — 1 მწიკვი მარილი — 0, 5 ჩ. კ. ზეთი — 50 მლ. კვერცხი — 2 ცალი ფქვილი — 550–600 გრ. კარაქი (დარბილებული) — 50 გრ. ✅ გულსართისთვის: (ამ გულსართის ნაცვლად, შეგიძლიათ სხვა გულსართი გამოიყენოთ. მაგ., ვაშლი, შოკოლადი. მთავარია, რომ საკმარისად სქელი იყოს და ცომიდან არ გადმოვიდეს) ხაჭო — 360 გრ. შაქარი — 2 ს. კ. ვანილინი — 1 მწიკვი კვერცხის გული — 1 ცალი ქიშმიში — 120 გრ. ✅ გადასასმელად: კვერცხის გული — 1 ცალი მომზადება:I. თასში ჩაასხით 300 მლ. თბილი რძე > დაუმატეთ 1 ს. კ. შაქარი, საერთო რაოდენობიდან > დაამატეთ საფუარი > ხელის სათქვეფით ურიეთ, ვიდრე საფუარი არ გაიხსნება > დაუმატეთ რამდენიმე ს. კ. გაცრილი ფქვილი, ასევე ფქვილის საერთო რაოდენობიდან > კარგად შეურიეთ ყველაფერი ერთმანეთს > გადააკარით პოლიეთილენის აპკი და დადგით თბილ ადგილზე 15-20 წთ. > ამ დროში, ხაში ამოვა და მას ქაფი მოადგება. II. ისევ ხელის სათქვეფით მოურიეთ და დაუმატეთ დარჩენილი შაქარი, ვანილინი, მარილი, ზეთი და კვერცხი > ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთს შეურიეთ, ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე და თანდათანობით, გაცრილი ფქვილი დამატეთ (ცომი რბილი უნდა იყოს და ხელზე არ უნდა ეწებებოდეს) > ბოლოს დაამატეთ კარაქი და ცომის ზელა გააგრძელეთ და დაახლოებით, 5 წთ. ზილეთ > გააკეთეთ გუნდა და ცხიმწასმულ თასში გადაიტანეთ > გადააკარით სამზარეულოს აპკი და დააფარეთ ტილო, ან პირსახოცი > დადგით თბილ ადგილზე 1–1, 5 სთ–ით. III. ცომი რომ ამოვა, გაყავით 12 თანაბარ ნაწილად და გააკეთეთ გუნდები > გადააკარით აპკი და დააფარეთ> გააჩერეთ 15 წთ. IV. ამ დროში მოამზადეთ გულსართი: თასში მოათავსეთ გულსართის ინგრედიენტები და ერთმანეთს კარგად შეურიეთ.
V. სამუშაო მაგიდაზე მოაფიფქეთ ფქვილი > გააბრტყელეთ გუნდები, საშუალოდ, 13х15 სმ–ს ფირფიტებად > 4–ვე მხარეს გააკეთეთ კვეთა > გულსართი გაყავით 12 ნაწილად და ერთი ნაწილი მოათავსეთ ფირფიტის ცენტრში > ცომის ერთი კიდე, მეორეს ნახვრეტში გაატარეთ> იგივე გაიმეორეთ ორ მოპირდაპირე გვერდთან დაკავშირებითაც > თავისუფალი კიდეები ქვემოთ შემოუკეცეთ და საცხობ ფირფიტაზე, პერგამენტზე მოათავსეთ (ერთ ფირფიტაზე 6 ფუნთუშაზე მეტი არ უნდა იყოს, რადგან ცხობისას, მოცულობაში მატულობს) > გადააკარით პოლიეთილენის აპკი და ტილო > გააჩერეთ 20 წთ. ამოსასვლელად. VI. გადაუსვით ფუნთუშებს რძიანი კვერცხის გული > გამოაცხვეთ 180°С წინასწარ გახურებულ ღუმელში, 15-20 წთ–ის მანძილზე, რეჟიმით – ზემოთ–ქვემოთ, კონვექციის გარეშე.
|
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი |