ჯანმრთელი კვება ქართული სასწაული საუზმეზე: პიკანტური ტაფამწვარი აჯიკით და პომიდვრით 3 მაისი, 19:35 „ჩიჟი-ბიჟი“ - კლასიკური ომლეტის ორიგინალური ქართული რეცეპტი. ეს კერძი მოგხიბლავთ აჯიკის ცხარე გემოს, პომიდვრის წვნიანობისა და კვერცხის სინაზის კომბინაციით, ხოლო ლავაშით მირთმევა მას სუფრის ნამდვილ სამკაულად აქცევს. ასეთი ტაფამწვარი დღის შესანიშნავი დასაწყისი იქნება მათთვის, ვინც აფასებს მკვეთრ გემოვნურ შთაბეჭდილებებს.
ინგრედიენტები: 5 ცალი კვერცხი, 70 გრამი ყველი, 1 ცალი ახალი პომიდორი, ნახევარი ჩაის კოვზი ცხარე აჯიკა, თხელი ლავაში, ოხრახუში და ქინძი გემოვნებით, ზღვის მარილი და დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით.მომზადების ინსტრუქცია: 1. პომიდორი დაჭერით პატარა კუბიკებად. გააცხელეთ ზეთი ტაფაზე, დაამატეთ აჯიკა და დაჭრილი პომიდორი. მოურიეთ 2 წუთის განმავლობაში დარბილებამდე.2. კვერცხები ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ჩაასხით ტაფაში და თანაბრად გაანაწილეთ. მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი, დაამატეთ მარილი და პილპილი. ზემოდან მოახეხეთ ყველი. თავსახური დაახურეთ და ჩაშუშეთ დაახლოებით 2 წუთი. 3. მზა ომლეტი ფრთხილად გაახვიეთ ლავაშში, რულეტის ფორმა მიეცით. დაჭერით პორციებად. მიირთვით ცხელი. გემრიელად მიირთვით! ასევე დაგაინტერესებთ: Locro de Papa - კოლუმბიური კარტოფილის წვნიანი, რომელიც ენერგიას შეგმატებთ კვერცხი მექსიკურად წითელი ლობიოთი: ნოყიერი კერძი ხორცის გარეშე ცხელი ლავაშის რულეტი კარტოფილით და სოკოთი: წასახემსებელი, რომელსაც ყველაზე მეტად აქებენ ექსპრესს ხორცი: ნებისმიერ ხორცს 5 წუთში ვამზადებთ წვნიანი და მსუბუქი: როგორ მოვამზადოთ თევზის კატლეტი გარნირით 104 შეფასება არ არის |