x
მეტი
  • 25.04.2024
  • სტატია:134513
  • ვიდეო:351975
  • სურათი:508574
ის, რაც აუცილებლად უნდა იცოდეს ყავის მოყვარულებმა!
image

არ მოგწონთ ყავის მარცვლების გემო, რომელსაც ოთახის ტემპერატურაზე ინახავთ კარადაში? სცადეთ საყინულეში მოათავსოთ და ცივად დაფქვით - შესაძლოა ყავამ ახალი გემოები შეიძინოს და ბევრად უფრო მოგეწონოთ.

ჩვენ ამ რჩევას გავცემთ მიზეზის გამო, ოღონდ დიდი ბრიტანეთის ბატის უნივერსიტეტის სპეციალისტების მიერ ჩატარებულ ექსპერიმენტზე დაყრდნობით. „ხილსა და ბოსტნეულს მაცივარში ვინახავთ, რატომ არ უნდა გავაკეთოთ იგივე ყავის მარცვლებთან დაკავშირებით? რა მოხდება, თუ ცივი ტემპერატურა როგორმე გააუმჯობესებს მის გემოს? - დაფიქრდნენ მკვლევარებმა და მოაწყვეს ექსპერიმენტების სერია, სხვადასხვა ნეგატიურ ტემპერატურაზე შენახული ყავის მარცვლების დაფქვა და შედეგად მიღებული შედეგის შედარება როგორც ვიზუალურად, ასევე გემოვნებით.

ყავის მარცვლები რამდენიმე საათის განმავლობაში ინახებოდა ოთახის ნორმალურ ტემპერატურაზე, საყინულეში, მშრალ ყინულის აბაზანაში და ბოლოს თხევადი აზოტის კონტეინერში. შემდეგ „საგნების“ თითოეული ჯგუფი დაფქვა ყავის საფქვავში. ვიზუალურმა შედარებამ აჩვენა, რომ ცივი მარცვლებისგან მიღებული ნაწილაკები უფრო მცირეა და უფრო ერთგვაროვანი ზომა აქვთ ოთახის ტემპერატურაზე არსებულ ნაწილაკებთან შედარებით. გარდა ამისა, ყავის მარცვლების გაყინვა ხელს უშლის მათში შემავალი ტენის აორთქლებას. შედეგად მიღებულ სასმელს უფრო მდიდარი გემო აქვს.

image

ქვემოთ იხილეთ ასევე სხვა საინტერესო სტატიები

image1)სინგაპურში გაიხსნა საინტერესო წიგნების ავტომატი!

2)მსოფლიოში უნიკალური ლურჯი ღვინო ევროპაში გაიყიდება!


3)ფრინველმა პინცენტი გადაყლაპა და გასაოცრად გადარჩა

4)გასაოცარი ფაქტი სატურნის რგოლების ასაკის შესახებ

5)სამყაროში უძველესი ჟანგბადი აღმოაჩინეს

0
36
1-ს მოსწონს
ავტორი:ლადო_25
ლადო_25
36