x
მეტი
  • 28.03.2024
  • სტატია:134035
  • ვიდეო:353919
  • სურათი:508247
ღვეზელი ზეთისხილით და ბოსტნეულით - გემრიელი კერძი ბერძნული სამზარეულოდან
თუ გსურთ ოჯახს უფრო მეტი ბოსტნეულის ჭამა აიძულოთ, ყურადღება ამ რეცეპტს მიაქციეთ. გემრიელი ვეგეტარიანული ღვეზელი გამოგივათ, რომელზეც უარს ვერავინ იტყვის.


image

ინგრედიენტები:

  • მზა ფხვიერი ცომი
  • 1 მწიფე პომიდორი
  • 2 ს/კ კარაქი
  • 2 პატარა თავი ხახვი
  • 2 დიდი კბილი ნიორი
  • 1 ტკბილი წითელი ბულგარული წიწაკა
  • 1 დიდი კონა ახალი ისპანახი
  • 150 გრ შავი ზეთისხილი უკურკო
  • 1 ჩ/კ ხმელი ბალახების ნარევი თევზისა და ხორცისთვის
  • 1 პატარა კონა ახალი ოხრახუში
  • 150 გრ ყველი ფეტა
  • 150 გრ ყველი ჩედერი
  • 4 კვერცხი
  • 1 ჭიქა რძე
  • მარილი და შავი წიწაკა გემოვნებით
image


როგორ მოვამზადოთ:

image

1. პომიდორი წვრილად დაჭერით.


2. დიდ ტაფაზე 2 სუფრის კოვზი კარაქი გაადნეთ და კუბებად დაჭრილი ხახვი და 2 კბილი ნიორი შეწვით. ბოსტნეული გამჭვირვალე, არომატული და ნაზი უნდა გახდეს.


3. 3 წუთის შემდეგ დაჭრილი წითელი ბულგარული წიწაკა დაუმატეთ და 3 წუთით თუშეთ, სანამ წიწაკა არ დარბილდება.


image

4. ისპანახი და ოხრახუში წვრილად დაჭერით, მწვანილი მოთუშულ ბოსტნეულს დაუმატეთ. შუაზე გაჭრილი ზეთისხილი, ხმელი ბალახების ნარევი დაუმატეთ. საშუალო ცეცხლზე 5 წუთით თუშეთ, სანამ ისპანახი არ დარბილდება.


5. ცეცხლიდან გადმოდგით და ყველი ფეტა და პომიდორი დაუმატეთ. მასას გაგრილება აცადეთ.


image

6. ცალკე 4 კვერცხი, 1 ჭიქა რძე და ყველი ჩედერი ათქვიფეთ. მარილი და წიწაკა გემოვნებით მოაყარეთ.


image

7. ფხვიერი ცომი კალათის მსგავსად საცხობ ფორმაში მოათავსეთ, შიგნით შიგთავსი თანაბრად გაანაწილეთ, ზემოდან კი კვერცხი-რძის ნარევი მოასხით.


image

8. ღუმელი 200 გრადუსამდე გაახურეთ და 50-55 წუთით აცხვეთ, სანამ შიგთავსი მზად არ იქნება, ხოლო ქერქი მოოქროსფერო არ გახდება.


image

9. მზა ღვეზელი გააგრილეთ, პორციებად დაჭერით და სუფრაზე გაიტანეთ.


image

ასევე დაგაინტერესებთ:

1. სასაუზმოდ მარილიან ვაფლებს ვამზადებ: ისპანახით და ყველით

2. ცხელი ლავაშის რულეტი კარტოფილით და სოკოთი: წასახემსებელი, რომელსაც ყველაზე მეტად აქებენ

3. წვეულებისთვის ყოველთვის სამეფო კერძს ვამზადებ: ფარშირებული ყაბაყი

4. როგორ მოვამზადოთ თევზის ღვეზელი

5. კარგი იდეა დასვენების დღეებისთვის: ფენოვანი ცომი ლორით

6. ერთადერთი სწორი რეცეპტი პიცის ცომისთვის

0
47
შეფასება არ არის
ავტორი:Yoona
Yoona
Mediator image
47