x
მეტი
  • 26.04.2024
  • სტატია:134531
  • ვიდეო:351975
  • სურათი:508586
შავი ღვინის კრემ-მუსი
imageმომზადების დრო -30 წუთი (დამატებული მაცივრის დრო)

მომზადების სირთულე - მარტივი

თითო პორცია -
390 კკალ,
30 გ ნახშირწყლები,
20 გ ცილა,
20 გ ცხიმი.

ინგრედიენტები :

3 - კვერცხი

100 გრამი შაქარი

6 წითელი ჟელატინის ფურცლები


350 მლ წითელი ღვინო (ტკბილი)

1 ფორთოხალი

200 მლ ნაღები (მაღალპროცენტიანი)

კენკრა (გაყინული, დეკორაციისთვის)

მომზადება

  • ცალკე ათქვიფეთ კვერცხის გულები და შაქარი .
  • ჟელატინი დაასველეთ წყალში დარბილებამდე. ამოიღეთ წყლიდან და მსუბუქად გაწურეთ და დაბალ ცეცხლზე გავხსნათ პატარა ქვაბში ცოტა წყალთან ერთად.
  • გახსნილი ჟელატინი დაუმატეთ კვერცხის გულების ნაზავს და აურიეთ. აგრეთვე დაუმატეთ ლიმონის ცედრა, ლიმონის წვენი და შავი ღვინო, თანაბრად აურიეთ. მიღებული მასა შედგით მაცივარში მინიმუმ 20 წუთით, სანამ მასა კრემისებრი არ გახდება .
  • ცალკე ათქვიფეთ კვერცხის ცილა და ნაღები გასქელებამდე. ნაღები და კვერცხის ცილა შეურიეთ ღვინიან ნარევში. შედგით მაცივარში მინიმუმ 4 საათით, სანამ შავი ღვინის კრემ-მუსი არ გამკვრივდება.
  • გემრიელად მიირთვით
  • 0
    33
    3-ს მოსწონს
    ავტორი:ნანუშკი ნანა
    ნანუშკი ნანა
    33
      
    კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
    0 1 0