x
image
ლადო_25
მსოფლიოში 6 ყველაზე საშიში საკვები (+ფოტოები)
image

1. “ატომური დარტყმა უკანალში"

ცხარე სოუსი, რომლის ავტორია მუჰამედ კამირი, ამის გამო ამ დაწესებულებაში უამრავი ადამიანი იყრის თავს. ეს სოუსი შეიცავს დედამიწაზე არსებული ყველა მწარე წიწაკის ჯიშის ნაზავს, ტურისტებს ვინც კი მიირთმევს ამ სოუსს აღენიშნებათ ხშირ შემთხვევაში გვერდითი მოვლენები, როგორიცაა ოფლიანობა, დახრჩობის სიმპტომი, კუნთების უნებლიე შეკუმშვა და ზოგჯერ შინაგანი სისხლდენა. ამ მიზეზის გამო ზოგიერთ ტურისტს უწევს მიაკითხოს ადგილობრივ საავადმყოფს. აღსანიშნავია ის ფაქტი, რომ თავად კამირი სოუსს ამზადებს გაზის ნიღაბში, იმისათვის, რომ მაქსიმალურად თავი დაიზღვიოს.






2. “ჩამოკიდებული მსხალი"


image

ეს ხილი იზრდება იამაიკასა და აფრიკის ზოგიერთ ქვეყანაში. ნაყოფი გარეგნულად ჰგავს ბულგარულ წიწაკას ან მსხალს. ხილი შეიცავს ფიტოტოქსინს, ჰიპოგლიცინს, რომელიც იწვევს კრუნჩხვებსა და ღებინებას. აღსანიშნავია ის ფაქტი, რომ როდესაც ნაყოფი სიმწიფეს მიაღწევს შხამის მოქმედება წყდება, იმდენად საშიშროებას არ წარმოადგენს, როდესაც ხილი გაიხსნება და შავ თესლს გამოავლენს მისი ჭამა უსაფრთხოა.





3. “სიკვდილის ფუგა''

image

იაპონიაში ეს კერძი დელიკატესად ითვლება, მხოლოდ მომზადების პროცესში შეცდომამ შეიძლება გამოიწვიოს სიკვდილი. ეს თევზი შეიცავს მომწამვლელ ნივთიერებას-ტეტროდოტოქსინს, რომელიც ხასიათდება ცენტრალური ნერვული სისტემის დამბლით. ადამიანი, რომელიც არასწორად მომზადებულ თევზს მიირთმევს დახრჩობით კვდება. ტოქსიკურ ნივთიერებებს ძირითადად შეიცავს ფუგუს კანი, ღვიძლი, საკვერცხეები და ნაღვლის ბუშტი, ამიტომ დიდი მნიშვნელობა აქვს მზარეულის ცოდნასა და გამოცდილებას. თავად პროფესიონალი მზარეულებიც კი უშვებენ შეცდომას, რის გამოც ყოველწლიურად ამის გამო 10 ობით ადამიანი იღუპება.




4. სან-ნაკ ჯი

image

კორეულ სამზარეულოში ძალიან ცნობილია ცოცხალი რვაფეხის მირთმევა. კლიენტმა უნდა იცოდეს, რომ საკვები ძალიან კარგად დაღეჭოს, რათა რვაფეხას საცეცი არ მიეკრას სადმე. თუ მოხდა ისე, რომ დროზე არ გადაყლაპა, დიდია ალბათობა იმისა, რომ ხორხზე მიეკრას და ჟანგბადი არ მიეწოდოს. ამ დელიკატესის მირთმევა საკმაოდ სახიფათოა, ამის გამო ყოველწლიურად 10 ობით ადამიანი იღუპება.





5.ჰაუკარლი

image

სკანდინავიაში არის უძველესი კერძი სახელად, ჰაუკარლი, რომელმაც შეიძლება საფრთხე შეუქმნას ადამიანის ჯანმრთელობას. ეს მზადდება გრენლანდიის პოლარული ზვიგენის დამუშავებული ხორცისგან, რომლის სისხლი შეიცავს დიდი რაოდენობით ამიაკსა და ტრიმეთილამინის ოქსიდს . სწორედ ეს ნივთვიერებები უქმნის საფრთხეს ადამიანის ორგანიზმს, ამიტომ მზარეული ძალიან ფრთხილად უნდა იყოს საკვების დამუშავების პროცესში, რის გამოც მსოფლიოში ერთ-ერთ ყველაზე საშიშ კერძად ითვლება.







6.კოპალჩენი

image

ეს კერძი არის საძიძღარი გემოთი და სუნით, დამწყებებმა ვინც სცადა დაგემოვნება, აღენიშნებოდათ ღებინება და სხვა გვერდითი მოვლენები. ამ კერძს ამზადებენ, ირმის, ვეშაპის, ზღარბის ან სელაპის ხორცისგან, რომელიც ჭაობში ინახება დაახლოებით 3-4 თვის განმავლობაში. ეს კეთდება იმისთვის, რომ ხორცმა დაშლის პროცესი დაიწყოს, სწორედ ამის გამო აქვს ასეთი სუნი და გემოც. ხორცის გახრწნის შედეგად მასში გროვდება ბაქტერიები, რომლებიც წარმოქმნიან ბოტულინსა და გვამურ შხამებს. საინტერესოა ის ფაქტი, რომ შორეული ჩრდილოეთის ხალხი მარტივად ითვისებს ამ საკვებს, ჩვეულებრივი ადამიანი კი შეიძლება გახდეს მოწამვლის ან დაღუპვის მსვერპლი.




საინტერესო სტატიები

image1)მსოფლიოში ყველაზე დიდი ძაღლები (+10ფოტო)

2)მსოფლიოში ყველაზე იდუმალი ხალხი

3)მსოფლიოში ყველაზე დიდი ლოკოკინები (+ფოტოები)

4)მსოფლიოში ყველაზე დიდი ბურბოტი (+ფოტოები)

5)მსოფლიოში ყველაზე მდიდარი ადამიანი ( +ფოტოები)

6)მსოფლიოში ყველაზე დიდი რვაფეხა (+ფოტოები)

7)მსოფლიოში უძლიერესი მამაკაცები (+ფოტოები)

0
353
1-ს მოსწონს
ავტორი:ლადო_25
ლადო_25
353
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0