x
image
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
Mediator image
ჭარბი ცხიმის მოცილება მარტივად – ენდოკრინოლოგის რჩევა
image


ამერიკელმა ექიმმა–ენდეკრინოლოგმა ელიზაბედ ლოუდენმა მუცლის ცხიმის სწრაფად მოცილების მეთოდის შესახებ ისაუბრა. მისი თქმით, ადამიანებისთვის, რომლებსაც ნივთიერებათა ცვლის პროცესი შენელებული აქვთ, გახდომის საუკეთესო საშუალება სწორედ შერჩეული რაციონი არის.

თუ ადამიანს მსგავსი პრობლემა აღენიშნება, მისი რაციონი მდიდარი უნდა იყოს უჯერი ცხიმოვანი მჟავებით*. ეს კი, იმას ნიშნავს, რომ რაციონში უნდა შეიტანოს მაგ., ავოკადო, ნიგოზი და სხვა პროდუქტები, რომლის მონელებისთვის დიდი დრო არის ასჭირო.
როგორც ექიმმა ლოუდენმა აღნიშნა, ასეთი პროდუქტები მეტაბოლიზმის პროცესს აჩქარებს!

გარდა ამისა, ენდოკრინოლოგი რაციონში ცილების ჩართვის რეკომენდაციასაც იძლევა, რომელიც კუნთის მასის ზრდას უწყობს ხელს.

და რა თქმა უნდა, კალორიების კონტროლიც აუცილებელია – თქვენი დიეტა შიმშილში არ უნდა გადაიზარდოს.


* ცხიმები 2 სახის არის: «კარგი» და «ცუდი» – ერთის ნაკლებობობა და მეორეს სიჭარბე, არაერთ დაავადებას იწვევს ჩვენს ორგანიზმში. მაგ., ჭარბ წონას, გულ–სისხლძართვთა და კანის დაავადებებს, ართრიტს და ა. შ.

სამეცნიერო ენაზე, ეს ნაჯერი და უჯერი ცხიმებია და იმისთვის, რომ ორგანიზმმა ნორმალურად იფუნქციონიროს, მისთვის გარკვეული სახეობის ცხიმები აუცილებელია. სასარგებლო ცხიმებს ეკუთვნის პოლიუჯერი ცხიმმჟავები, როგორიც არის ომეგა–3 და ომეგა–6 და მონოუჯერი ცხიმმჟავები – ომეგა–9.

ადამიანის ორგანიზმს ბევრი ნივთიერების სინთეზის უნარი გააჩნია და გამონაკლისს მხოლოდ პოლიუჯერი ცხიმმჟავები წარმოადგენს, რომლის მიღება «გარედან» უნდა მოხდეს, საკვებ პროდუქტებთან ერთად. გაგრძელება >>>

image

არხის სხვა სიახლეები:


10 სულელური მითი, რომლისაც ფილმების გამო გვჯერა


ანეკდოტები და ფრაზები კარგი განწყობისთვის



ეს დიეტა იაპონიაში იმდენად პოპულარული გახდა, რომ ქვეყანაში ბანანის დეფიციტი შეიქმნა


სამოთხე ნარკომანებისთვის – ეპოქა, რომელშიც «მთავარი წამალი» ჰეროინი, ოპიუმი და მორფინი იყო


თანამედროვე ადამიანი 200 000 წლისაა, ცივილიზაცია – 10 000 წლის. რა ხდებოდა 190 000 წლის მანძილზე?


15 საინტერესო და საოცარი ფაქტი ადამიანის ჯანმრთელობის შესახებ


ვამსხვრევთ მთავარ მითს პურის შესახებ

0
301
4-ს მოსწონს
ავტორი:ლალი ადიკაშვილი
ლალი ადიკაშვილი
Mediator image
Mediator image
301
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0