x
მეტი
  • 25.04.2024
  • სტატია:134509
  • ვიდეო:351975
  • სურათი:508567
კაკაოს ხიდან შოკოლადის ფილამდე- აი როგორ მზადდება ყველასთვის საყვარელი ტკბილეული

image
მაღაზიაში არსებული ნებისმიერი შოკოლადის გზა კაკაოს ხისგან (Theobroma Cacao) იწყება:

1. ნაყოფი პირდაპირ ხის ტოტოზე გამოდის

image

2. image

3. კაკაოს ფერადი ნაყოფები

imageimage

4. თითოეული ნაყოფის შიგინით 25-40 კაკაოს მარცვალია, თეთრი რბილობით დაფარული

imageimageimage


5. მოსავლის აღების დროს ნაყოფებს ჭრიან, იღებენ მარცვლებს და ხის ყუთებში ათავსებენ, რომლებსაც შემდგომ ბანანის ფურცლებით იფარება. ამგვარად ტოვებენ ფერმენტაციისთვის 5-7 დღის განმავლობაში. სწორედ ფერმენტაციის პრცესია ყველაზე მნიშვნელოვანი შოკოლადში.

image

6. შემდგომში მარცვლებს მზეზე ტოვებენ გასაშრობად 7-10 დღის განმავლობაში

image

7. მარცვლებს რეგულარულად ატრიალებენ, რათა ერთნაირად გაშრნენ. მაგალითად გრენადაში, მარცვლებზე ფეხშიშველები დადიან და ასე ატრიალებენ.
image

8. გაშრობის შემდეგ მარცვლებს ათავსებენ ნაჭრის ტომრებში და გააქვთ სხვადასხვა ქვეყნებში საწარმოებლად.

image

9. ამის შემდეგ, პირველ რიგში მარცვლებს ხელით ანაწილებენ, ერთმანეთისგან გამოყოფენ დაზიანებულ და მთელ მარცვებს.

image

10. უკვე დანაწილებულ მარცვლებს ათავსებენ სპეციალურ ღუმელში და ხალავენ 20 წუთის განმავლობაში.

image

11. ამის შემდეგ, მარცვლებს ყრიან ასეთ წვენსაწურის მსგავს მოწყობილობაში, რომელიც ასევე ათავისუფლებს ქერქისგან.

image

12. უკვე დაჭყლეტილ კაკაოს მარცვლებს ათავსებენ გრანიტის საწნეხში. ხახუნის დროს მარცვლები ცხელდება და დნება კაკაოს ცხიმი, რისგანაც მარცვლეული შედგება 50 პროცენტით. შემდეგ უმატებენ ლერწმის შაქარს და საჭიროების შემთხვევაში რძის ფხვნილს რძიანი შოკოლადის დასამზადებლად.

image

13. გრანიტის საწნეხი მუშაობს სამი დღის განმავლობაში. ნარევი უფრო და უფრო რბილი ხდება და არომატი ეძლევა. მუდმივი მორევით ნარევს შორდება ყოველგვარი სიმწარე და და ჩნდება შოკოლადის დამახასიათებელი არომატები.

image

image

14. შემდგომში, შოკოლადის მასას ათავსებენ ფორმებში

image

15. შოკოლადი რამდენიმე კრისტალური ფორმისაა. იგი თბება და გაგრილდება სპეციალურ მანქანაში. შემდეგ მას პოლიკარბონატის ფორმებში ასხამენ და ვიბრაციით ჰაერის ყველა ბუშტუკი გამოაქვთ. შემდეგ შოკოლადს მაცივარში ათავსებენ რამდენიმე საათის განმავლობაში.

image

16. და აი საბოლოოდ მიღებული შოკოლოლადის ფილები

image

















1
216
2-ს მოსწონს
ავტორი:ქეთი1988
ქეთი1988
Mediator image
Mediator image
216
  
0 1 1