ყველა, ვინც სახლში პასკას აცხობს, ერთი, ამოჩემებული რეცეპტით სარგებლობას, რომელიც, ალბათ, ოჯახში, თაობიდან თაობას გადაეცემა. მაგრამ, დროდადრო, ექსპერიმენტის ჩატარებაც არ არის ურიგო! განსაკუთრებით მაშინ, თუ ეს ამად ღირს!
აქ კრაფინის (კრუასანი + მაფინი) რეცეპტს გთავაზობთ, რომელიც ავსტრალიელმა კონდიტერმა კეით რეიდმა შექმნა და მოკლე დროში, კრაფინმა, მთელს მსოფლიოში...
6 ცალი კვერცხის გული და 2ჭ.შაქარი ამოვიყვანოთ,
დავუმატოთ ცოტაოდენი მარილი,
ერთი შეკვრა ვანილი,
ერთი ცალი გახეხილი ლიმონი,
350გ. გამდნარი მარგანინი,
ნახევარი ჩ.ჭ მაწონი ერთი ჩ/კ.სოდით,
ფქვილი დავამატოთ იქამდე, სანამ არ მივიღებთ მაგარ მასას,
ყალიბი გავცხიმოთ და მოვაყაროთ ცოტაოდენი ფქვილი,
გავიყვანოთ მიღებული მასა,
ზემოდან მოვაყაროთ ერთი ჩ/ჭ დაჭრილი ნიგოზ...
2019, 15 თებერვალი, 22:40
|
|