ნამცხვრები უგემრიელესი ჩეხური ფახლავა 2018, 15 აპრილი, 19:46 შემადგენლობა: 400 გრამი კარაქი ან მარგარინი 4 ჭიქა ფქვილი 5 კვერცხი 1 ჭიქა არაჟანი ან მაწონი 2 ჭიქა შაქარი 1 ჭიქა ნიგოზი 1 ჭიქა ქიშმიში სოდა ძმრით მომზადება: გულსართი: 5 კვერცხის ცილითა და 2 ჭიქა შაქრით ამოვიყვანოთ ბეზე ორთქლზე და დავუმატოთ 1 ჭიქა დაფქვილი ნიგოზი და 1 ჭიქა ქიშმიში ცომი: კარაქი და ფქვილი კარგად ავურიოთ, ისე რომ მივიღოთ ფხვიერი მასა დავუმატოთ 4 კვერცხის გული, 1 ჭიქა არაჟანი, სოდა ძმრით და მოვზილოთ. ცომი შევდგად მაცივარში 1 საათით. შემდეგ ცომი გავყოთ სამ ნაწილად, გავაბრტყელოთ და ცომის ფენებს წავუსვათ გული, 2 სუფრის კოვზი არაჟანი(ან მაწონი) და 1 კვერცხის გული კარგად ავურიოთ და წავუსვათ მესამე ფენას, დავჭრათ და გამოვაცხოთ. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე მანამ სანამ შეყავისფერდება. 1904 1-ს მოსწონს
|