x
უგემრიელესი ჩეხური ფახლავა
image


შემადგენლობა:

400 გრამი კარაქი ან მარგარინი

4 ჭიქა ფქვილი


5 კვერცხი

1 ჭიქა არაჟანი ან მაწონი

2 ჭიქა შაქარი

1 ჭიქა ნიგოზი

1 ჭიქა ქიშმიში

სოდა ძმრით

მომზადება:

გულსართი:

5 კვერცხის ცილითა და 2 ჭიქა შაქრით ამოვიყვანოთ ბეზე ორთქლზე და დავუმატოთ 1 ჭიქა დაფქვილი ნიგოზი და 1 ჭიქა ქიშმიში

ცომი:

კარაქი და ფქვილი კარგად ავურიოთ, ისე რომ მივიღოთ ფხვიერი მასა დავუმატოთ 4 კვერცხის გული, 1 ჭიქა არაჟანი, სოდა ძმრით და მოვზილოთ. ცომი შევდგად მაცივარში 1 საათით.

შემდეგ ცომი გავყოთ სამ ნაწილად, გავაბრტყელოთ და ცომის ფენებს წავუსვათ გული, 2 სუფრის კოვზი არაჟანი(ან მაწონი) და 1 კვერცხის გული კარგად ავურიოთ და წავუსვათ მესამე ფენას, დავჭრათ და გამოვაცხოთ.

გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე მანამ სანამ შეყავისფერდება.

0
1904
1-ს მოსწონს
ავტორი:ANNA B
ANNA B
1904
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0