კერძები ბოსტნეულისაგან ჭინჭრის შეჭამანდი(ხარშილი) 2018, 18 მარტი, 23:28 ჭინჭარს ძველად უფრო გამოიყენებდნენ კულინარიაში, დღეს ამ მცენარემ სამზარეულოში აქტუალურობა დაკარგა და სულ ტყუილად.მისგან ბევრი გემრიელი და სასარგებლო კერძის მომზადება შეიძლება.აქ შემოგთავაზებთ ერთ-ერთი მათგანის რეცეპტს. დაგვჭირდება:ახალი ჭინჭრის ნორჩი ფოთლები-1 კგ;პურის ფქვილი-3 ს/კ, ნიორი-1 თავი, წიწაკა და მარილი-გემოვნებით. როგორ მოვამზადოთ:გავრეცხოთ ჭინჭარი და მოვხარშოთ დარბილებამდე, ამოვზილოთ ხის კოვზით. დავუმატოთ პურის ფქვილი, ნიორი, წიწაკა და მარილი და კარგად ამოვურიოთ.
289 შეფასება არ არის
|