x
მეტი
  • 22.06.2018
  • სტატია:78025
  • ვიდეო:330783
  • სურათი:433994
მარგარინი–მისი შემადგენლობა და გამოყენება

image


მარგარინი წარმოადგენს საკვებ ცხიმს, კარაქის შემცვლელ პროდუქტს(სუროგატს)და გარეგნული შეხედულებით, გემოთი, კონსისტენციით, ცხიმოვანი ნივთიერების სემადგენლობით, ძლიერ ჰგავს მას.ის არის ცხოველური და მცენარეული ცხიმების შენაერთი.ის მზადდება სპეციალური ტექნიკით აღჭურვილ საწარმოებში, ლაბორატორიული და ტექნოლოგიური კონტროლის ქვეშ.

კულინარიული დანიშნულების მიხედვით მარგარინი მზადდება ორი სახის:სუფრის და სამზარეულოსი.

სუფრის მარგარინის შემადგენლობაში არის 25% კარაქი.იგი გამდიდრებულია A და D ვიტამინებით.

სამზარეულოს მარგარინი და ე.წ. რაფირინებული მარგარინი არის მცენარეული და ცხოველური ცხიმების შენაერთი.

ყველა გამოცდილმა დიასახლისმა იცის, რომ მარგარინზე უკეთ იწვება სხვადასხვა კერძი. მარგარინშეზელილი ცომისაგან მომზადებული ნამცხვარი არ ხმება, პირიქით, ის ხდება ფხვიერი და რბილი.


0
41
შეფასება არ არის
ავტორი:მოგზაური
მოგზაური
41
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0