ფიტოთერაპია ამცირებს ქოლესტერინს,არეგულირებს სისლის წნევას და მოქმედებს კიბოს უჯრედებზე 2018, 19 თებერვალი, 14:06
ყურძნის ჭამისას უმეტესობა მის წიპწებს არ ყლაპავს და აგდებს, მაგრამ სწორედ ყურძნის წიპწებშია იმ სასარგებლო ნივთიერებათა უმეტესობა, რასაც ყურძენი შეიცავს.
წიპწები შეიცავენ ძლიერ მცენარეულ ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც ხელს უშლიან გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადების განვითარებას, ანელებენ დაბერების პროცესს, ანეიტრალიზებენ გარემომცველი გარემოს აგრესიულ ზემოქმედებას ორგანიზმზე.
ანტიოქსიდანტების გარდა ყურძნის წიპწები შეიცავენ ფიტოესტროგენებს-მცენარეულ ჰორმონს, რომელიც ძალიან სასარგებლოა 45-ს გადაცილებული ქალბატონებისთვის.
მეცნიერებმა მათში ბიოლოგიურად აქტიური ნაერთები აღმოაჩინეს, რომლებიც სიმსივნეს ამცირებენ და მეტასტაზების გავრცელებას ხელს უშლიან. კვლევის თანახმად, რომელიც ლაბორატორიის თაგვებზე ჩატარდა, ყურძნის წიპწებში შემავალი პოლიფენოლი სიმსივნის ზრდას 67%-ით ამცირებს. წიპწებისგან მიღებული ექსტრაქტი არახელსაყრელ გარემოს ქმნის კიბოს უჯრედების ზრდისა და გავრცელებისთვის, და თუ სიმსივნურ უჯრედს დიდი ხნის განმავლობაში არ შეუძლია გამრავლება ჩვეულ გარემოში-ის იღუპება. როგორ გამოვიყენოთ ყურძნის წიპწები აი, ადვილი მეთოდი სიმსივნის წინააღმდეგ საბრძოლველად. ინგრედიენტები: 1 ჭიქა ყურძნის თესლი მინის ქილა თავსახურით სუფთა პირსახოცი მომზადება: გარეცხეთ ყურძნის წიპწები და გააშრეთ სუფთა პირსახოცზე. გადაიტანეთ თეფშზე და დააცადეთ გამოშრობა 2-3 დღე. 3 დღის შემდეგ დაფქვით და შეინახეთ მინის ქილაში. გამოყენება: 1 ჭიქა წყალში გაურიეთ 1 ჩ.კ. ფხვნილი, კარგად მოურიეთ და დალიეთ. მიიღეთ დღეში სამჯერ, 3 თვის მანძილზე. შემდეგ შეისვენეთ 2 თვით და ისევ გაიმეორეთ კურსი. ყურძნის წიპწების სპირტიანი ექსტრაქტი ქოლესტერინს ამცირებს, სისხლის წნევას არეგულირებს, სისხლძარღვებს იცავს და ამაგრებს, აძლიერებს იმუნიტეტს და აუმჯობესებს ძილს. წიპწების ფხვნილის და წყლის თანაფარდობა 1:10 გამოიყენება ასევე ქრონიკული ქოლეცისტიტის და შარდკენჭოვანი დაავადებების დროს, ასევე როგორც ამოსახველებელი საშუალება. ყურძნის წიპწები უფრო მეტ სასარგებლო ნივთიერებას შეიცავს, ვიდრე რბილობი, ამიტომ მათი გადაყრა არ ღირს. 106 1-ს მოსწონს
|