მწვანე ჩაი ბევრად სასარგებლოა და გაცილებით მეტ ვიტამინს შეიცავს, ვიდრე შავი.
ამავე დროს იგი აწესრიგებს ღვიძლის, ნაღვლის ბუშტის მოქმედებას, ხელს უწყობს
სისხლის მიმოქცევას და წნევის დარეგულირებას.
მწვანე ჩაი, სასურველია, შემდეგნაირად მოამზადოთ: დაყარეთ შავ ტაფაზე და
გააცხელეთ, ოდნავ ფერის შეცვლამდე გამუდმებით ურიეთ. შეინახეთ ჰერმეტულად
თავდახურულ ჭურჭელში. ერთ ჩაის კოვზ ჩაის დაასხით ერთი ჩაის ჭიქა წყალი და
მიიყვანეთ ადურებამდე. გადმოდგით მცირე ხნით. ოდნავ რომ შეგრილდება, ისევ
შემოდგით ცეცხლზე და ადუღეთ სამ წუთს, ნაყენი გადაწურეთ და ჩაასხით ფაიფურის
ჭურჭელში. დაუმატეთ იმდენი წყალი, რომ ერთი ფინჯანი გამოგივიდეთ.
ასეთი ჩაი 24 საათის განმავლობაში ინარჩუნებს არომატს.
პ.ს გემრიელად მიირთვით