x
image
ვიზა კოხაძე
რუსებისგან განსხვავებით რატომ არ ჭამენ უცხოელები წიწიბურას?

image



თავდაპირველად წიწიბურა რუსეთის ტერიტორიაზე გამოჩნდა იმის გამო, რომ ის ყველაზე მარტივად იზრდება და მისი მოვლა ძალიან იაფია.პირველად სლავებმა დაიწყეს ამ მცენარის საკვებად გამოყენება, რომელმაც პოპულარობა შიმშილის წლებში მოიპოვა.დასავლეთ ევროპასა და ამერიკაში წიწიბურა არასაკმარისად პრესტიჟულ საკვებად ითვლება უტილიტარული მიზეის გამო - ამ მცენარეს ძალიან ცუდი მეთოდებით ზრდიან.როგორც რუსები ამბობენ, წიწიბურას მოსავალს ისინი ბავშვობიდან იცნობენ და თაობიდან თაობებს გადასცემენ. წიწიბურა პოპულარულია ისრაელშიც, რამდენადაც ის არის სასარგებლო მარცვლეული დაბალანსებული ამინომჟავებით. ის შეიცავს ცილას, რკინას და ბევრ სასარგებლო ნივთიერებებს, მას აქვს უნარი შეებრძოლოს ორგანიზმში გლუკოზის დონის მატებას, წონაში დაკლებას და მავნე პესტიციდებს.რა თერაპიული თვისებები აქვს ამ მარცვლეულს? imageimageწიწიბურას აქვს დასასვენებელი ეფექტი (crumbly ფაფა).
წიწიბურა ზრდის კუნთების სიძლიერეს.
წიწიბურა აძლიერებს სისხლძარღვებს.
წიწიბურას სასარგებლო ეფექტია სისხლში (გამოიყენება ანემიის, leukemia, რეკომენდირებულია ათეროსკლეროზის, გულის იშემიური დაავადება, ჰიპერტენზია).
წიწიბურა რეკომენდირებულია ორგანიზმში მეტაბოლური პროცესების დარღვევის დროს.
წიწიბურთია მცირდება სისხლში "ცუდი" ქოლესტერინის (რეგულარული გამოყენების შემთხვევაში) დონე.
წიწიბურა ხელს უწყობს პანკრეასის დაავადებებას.
წიწიბურას აქვს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ეფექტი.წიწიბურა სასარგებლოა სიყვითლის სამკურნალოდ.წიწიბურა გამოიყენება ყელის ავადმყოფებისთვის.წიწიბურა ხელს უწყობს წელის ტკივილს და ა. შ.

თუმცა მას აქვს უკუჩვენებებიც. imageიტალიასა და საბერძნეთში წიწიბურას უწოდებენ "თურქეთის მარცვლეულს".ესპანეთში, ბელგიაში, პორტუგალიასა და საფრანგეთში ის "сарацинским" მცენარად ითვლება. გერმანელები მას "წარმართულს" უწოდებენ. ამ ქვეყნების მცხოვრებთა აზრით, ამერიკელების მსგავსად, წიწიბურა ცხოველთა საკვებად ითვლება, რომლითაც იკვებება ფრინველები, ირმები და სხვა ცხოველები. აქედან გამომდინარე, ამ ქვეყნებში ძირითადად წარმოდგენილია ბაზარზე მწვანე წიწიბურა, და არა ტრადიციული "steamed". გარდა ამისა, ზოგიერთ ქვეყანაში, ის იყიდება აფთიაქებში, როგორც სპეციალური პროდუქტი დიაბეტით დაავადებულთათვის.

მიუხედავად ამისა, არის ქვეყნები, სადაც წიწიბურას ჭამენ. ჩინეთი, კორეა, იაპონია, სადაც მარცვლეული ძირითადად ფქვილის სახით არის წარმოდგენილი.image

0
519
4-ს მოსწონს
ავტორი:ვიზა კოხაძე
ვიზა კოხაძე
519
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0