x
image
ნიკოლოზ ხუციშვილი
Mediator image
მაღაზიაში არსებული ნივრის 80% ჩინურია, ნუ შეიძენთ მას!

image

ბაზრებში არსებული ნივრის 80% ჩინურია, ქარხნისა და ფერმის ხელმძღვანელები მას ქიმიური ნივთიერებებით ამარაგებენ, რათა საკუთარი ბაზარი უფრო ხარისხიანად და საუკეთესოდ წარმოაჩინონ მსოფლიოში. იუწყება ჟურნალი CureJoy.


ასეთი ნივრის გამოყენება კიბოთი დაავადების შანსებს საგრძნობლად ზრდის, იგი აზიანებს ცენტრალურ ნერვულ სისტემას და სახიფათოა ორგანიზმისთვის. საბედნიეროდ არსებობს სხვადასხვა გზები იმისა, რომ გავარჩიოთ ჯანსაღი და ჩინური ქიმიური ნივთიერებებით გაჯერებული ნიორი.


ასე იზრდება ნიორი ჩინეთში.image

ჩინეთიდან შემოტანილი ნიორი როგორც ავღნიშნეთ ქიმიკატებით არის გაჯერებული, ასე რომ, როდესაც იგი ტრანსპორტიდება ჩინეთიდან და შემდგომ მაღაზიის თაროებზე დიდ დროს ატარებს, იღებს შავ ლაქებს და უფერულდება.

ქიმიკატების დიდმა დოზამ, შესაძლოა დააზიანოს სასუნთქი გზები და ცენტრალური ნერვული სისტემა. მეთილის ბრომიდის მოწამვლამ შესაძლოა სიკვდილიც კი გამოიწვიოს.

ჩინური ნიორი ხშირად საკანალიზაციო წლით ირწყვება, რომელიც არანაკლებ სახიფათოა ქიმიურ ნივთიერებებთან შედარებით.

ასეთი ნიორი საბოლოოდ კარგავს ყველაზე ძვირფას შემადგენელ ნაწილს - ალიცინს.აღმოჩნდა ისე, რომ ჩინურ ნიორს მოაქვს უფრო მეტი ზიანი ვიდრე სარგებელი.

აი, როგორ უნდა განვასხვავოთ ჩინური ნიორი და ჩვეულებრივი ჯანსაღი ნიორი.image


1. ნიორის წონა.
ნატურალური ნიორი ბევრად უფრო მძიმეა ვიდრე ჩინეთიდან ჩამოტანილი.


2. გასინჯეთ მისი გემო.
ნამდვილი და ჯანსაღი ნიორის გემო უფრო მეტად მძაფრი და მდიდარია ვიდრე ჩინურისა.


3. შეაფასეთ ნიორის მდგომარეობა და სახე.
ჩინური ნიორი ზედმეტად სუფთაა, მისი ფესვები ძირშია შეჭრილი.


საუკეთესო ვარიანტია შეიძინოთ ნიორი ადგილობრივი ფერმერებისგან ან თქვენ გაზარდოთ ის.

0
220
10-ს მოსწონს
ავტორი:ნიკოლოზ ხუციშვილი
ნიკოლოზ ხუციშვილი
Mediator image
220
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0