x
მეტი
  • 25.04.2024
  • სტატია:134531
  • ვიდეო:351975
  • სურათი:508586
რატომ არ უნდა შეინახოთ მაცივარში კვერცხი, ეს ყველამ უნდა იცოდეს
image

თუ თქვენ წარმოშობით უკრაინიდან ხართ ან პოსტსაბჭოთა სახლემწიფოს რომელიმე წარმომადგენელი და გენატრებათ ძველი დრო აცულებლად დარწმუნდით, რომ მაცივარში ინახავთ კვერცხს და სამომავლოდაც ასე მოიქცევით.


უმეტეს ევროპულ ქვეყნებში კვერცხი პირდაპირ კონტეინერში ინახება, ოთახის ტემპერატურაზე ან თუნდაც სამზარეულოს მაგიდაზე.


რატომ არის ასე? ევროპელი ექიმები აცხადებენ, რომ ტემპერატურის მკვეთრი ცვლილებების შედეგად, როდესაც კვერცხი განიცდის ადაპტაციას მაცივრიდან ოთახსი თემპერატურაზე გადასვლისას, იგი კარგავს ნაჭუჭის სიმყარეს და ნადგურდება მისი ძირითადი თვისებები, კერძოდ მალევე ხდება კვერცხის შიდა გულში მავნე ბაქტერიების შესვლა, ეს კი იმის გამო ხდება, რომ კვერცხის ჭუვი ფაქტიურად ნახევრად გამტარი ხდება.



კვერცხის შენახვის იდეალური ტემპერატურა 19-დან 21 გრადუსამდეა.


რატომ ვინახავთ კვერცხს მაცივარსი? მიზეზი - მასობრივი კულტურაა. კულტურის მიხედვით ვიცით რომ ეს სწორი საქციელია, რადგან სამრეწველო საკვები ასობით კილომეტრის დაშორებით აღმოცენდება და მაღაზიებში მას მაცივრებში ინახავენ, ჩვენც მიგვაჩნია, რომ იგი აუცილებალდ მაცივარში უნდა ინახებოდეს.


კვერცხის ოთახის ტემპერატურაზე შენახვა შეიძლება 7-10 დღის განმავლობაში, ხოლო მაცივარში შენახვა 30-45 დღემდე.


ანუ ოთახის ტემპერატურაზე ერთი დღის განმავლობაში შენახული კვერცხი უდრის მაცივარში შენახული კვერცხის ერთ კვირას.


ალბათ გესმით არა? კვერცხს, რომელსაც მაღაზიაში ვყიდულობთ შესაძლოა სამ კვირაზე მეტი ხნისაც იყოს. მაგრამ ამის შესახებ ჩვენ შესაძლოა არაფერი ვიცოდეთ თუ კონკრეტულად იმ მაღაზიაში არ ვმუშაობთ სადაც ეს პროდუქცია იყიდება.


მაგრამ თუ თქვენ გსურთ, რომ ისარგებლოთ ჯანსაღი კვერცხით და თავი დაიცვათ მავნე ბაქტერიებისაგან შეინახეთ ის სამზარეულოში მაგიდაზე. შეიძინეთ მხოლოდ სუფთა პროდუქტი!


როგორ დავრწმუნდეთ, რომ სწორი არჩევანი გააკეთეთ? თუ ბაზარში კვერცხის ყიდვა არ შეგიძლიათ აირჩიეთ მიმწოდებლის პროდუქტი, რომელიც მდებარეობს თქვენ მაღაზიასთან ახლოს ან შეიძინეთ უშუალოდ მომწოდებლის მთავარი ფერმიდან.


საქმე იმაშია, რომ ბუნებრივად კვერცხის ნაჭუჭს აქვს სპეციალური დამცავე ფენა, რომელიც ნაყოფს იცავს მავნე ბაქტერიებისაგან. თუ კვერცხს გარეცხავთ აუცილებლად აუცილებლად მოაცალეთ ეს ფენაც.


და ბოლოს რაც ყველასთვის ცნობილია, არ მიირთვათ უმი კვერცხი და არ მიირთვათ კვერცხი რომელის ვადაც არ იცით, ამით თავიდან აიცილებთ სხვადასხვა დაავადებებს და ინტოქსიკაციებს.

imageასევე დაგაინტერესებთ სტატიები
1 - ყველა ჩვენთაგანი სმარტფონებს არასწორი მეთოდებით ვმუხტავთ და აი რატომ
2 - ალბათ გსმენიათ, რომ მარილი საზიანოა ორგანიზმისთვის, დროა სიმართლე გაიგოთ
3 - მკვდარ გემზე არსებულმა სანახაობამ მეზღვაურები შოკში ჩააგდო
4 - უკრაინელი ფოტოგრაფის ფოტოები, რომელმაც იცის თუ როგორ გამოიყურებოდა საბჭოთა ეროტიკა!
5 - გოგონამ და მისმა ძაღლმა თხა და მისი პატარა თიკანი გადაარჩინეს - ამით კი ინტერნეტ გმირები გახდნენ!



1
1634
10-ს მოსწონს
ავტორი:ნიკოლოზ ხუციშვილი
ნიკოლოზ ხუციშვილი
1634
  
2017, 18 ოქტომბერი, 0:05
უკრაინა რომ მექანიკურად თარგმნე, საქართველო დაგეწერა :::)
0 1 1