x
image
დათო შაროვი
პროდუქტები, რომლებიც სიცოცხლის გახანგრძლივებაში გვეხმარებიან!
image


მწვანე ჩაი - მისი ანტიოქსიდანტური შესაძლებლობების მიხედვით, მწვანე ჩაი ბოსტნეულის ნაწილია. მდიდარია ნივთიერებებით, რომლე-

ბიც ეწინააღმდეგება კიბოს და გულსისხლძარღვთა დაავადებებს, აგრე-

თვე მას აქვს სისხლში შაქრისა და ქოლესტერინის შემცირების უნარი.


image


ნიორი - ამცირებს სხეულის მავნე ნივთიერებების ეფექტს, ამცირებს სისხლძარღვებს, ამცირებს სისხლის წნევას, ხელს უწყობს გულის კუნთის და ტვინის უჯრედების ფუნქციონირებას და რაც მთავარია ამცირებს კიბოს განვითარების რისკს.

image


შვრია - ამცირებს შაქრის შემცველობას სისხლში, სასარგებლოა კუჭის წვენის დაბალი მჟავიანობის დროს და დაგეხმარებათ დელიკატური საჭმლის მონელებაში, ნორმალიზებას ახდენს ნაწლავში, ამას გარდა იგი სასარგებლოა შეკრულობისა და დიარეისთვის.

image


ზღვის თევზი - კვლევების თანახმად, ცხიმიანი თევზის მოხმარება კვირაში 5-ჯერ ამცირებს ინსულტის რისკს 54%-ით გამოწვეული ცხიმოვანი მჟავებისა და ბეტა კაროტინის გამო.

image


კაკაო - შეიცავს დიდი რაოდენობით ძლიერ ანტიოქსიდანტებს, კაკაო ლობიოში უფრო მეტია, ვიდრე მწვანე ჩაიში. კაკაოს შემცველების პროდუქტების ხშირი გამოყენება ამცირებს კიბოს, კუჭის წყლულებს, თივის ცხელების ალბათობას და აძლიერებს ორგანიზმის იმუნურ სისტემას.

image


ვაშლი - შეიცავს პექტინებს, ანტიოქსიდანტურ კვარციტინს, რკინას და იოდს. ვაშლის რეგულარული მოხმარება ხელს უწყობს სხეულის გაწმენდას, ამცირებს ქოლესტერინის, კარდიოვასკულურსისა და კიბოს რისკს.

image


მუქი ყურძენი-რაც უფრო მეტად შავია მით უკეთესია, განსაკუთრებით კანისთვის და ძვლებისთვის, შეიძავს დიდი რაოდენობით რესთერა

ტოლს, ეს გახლავთ ერთ-ერთი ყველაზე ძლიერი ბუნებრივი ანტიოქსიდანტი, რომელიც ათჯერ ძლიერია ვიტამინი "E"-ზე.

image


პომიდორი - ყველაზე ცნობილი ბუნებრივი ანტიოქსიდანტებიდან ერთ-ერთი ლიკოპეინია, პომიდორი შეიცავს ლიკოპენის უმრავლესო-

ბას. ეს ბოსტნეული გავლენას ახდენს იმუნურ სისტემაზე, აძლიერებს ქსოვილების განახლებას და ამცირებს კიბოს განვითარების რისკს.

image


მოცვი - არის ანტოციანიდინების უმდიდრესი წყარო, ის ძლიერია ყველა ბუნებრივი ანტიოქსიდანტით. მოცვი არა მხოლოდ აძლიერებს მხედველობას, არამედ მას შეუძლია სხეულის მრავალი ფუნქციის აღდგენა და დაბერების საწინააღმდეგო მოქმედება: ის აუმჯობესებს უჯრედის მემბრანის ტევადობას და ამცირებს სხეულის ანთებითი პროცესების დონეს. აუმჯობესებს ნერვის იმპულსების გავრცელებას, რომელიც ხელს უშლის პარკინსონის დაავადებას, ალცჰეიმერს. გარდა ამისა, იგი აძლიერებს სისხლძარღვთა კედლებს და ამცირებს სისხლში შაქრის დონეს.

image



0
83
6-ს მოსწონს
ავტორი:დათო შაროვი
დათო შაროვი
83
  
კომენტარები არ არის, დაწერეთ პირველი კომენტარი
0 1 0