x
image
დათო შაროვი
თავის ტკივილის დროს მიიღეთ შტოში ანტიბიოტიკების ნაცვლად
image


შტოში, ეს არის კენკრა, რომელიც ბუნებრივ ანტიბიოტიკად მიიჩნევა, ის მდიდარია ანტიოქსიდანტებით. ასევე, მასში უხვადაა C ვიტამინი.
ხშირად შტოშს იყენებდნენ როგორც თავის ტკივილის საწინააღმდეგო საშუალებას, მაღალი ტემპერატურის დროს. შტოშს მთელი წლის განმა-

ვლობაში მიირთმევენ: ცეცხლოვანი ფერის კენკრა და მისი სასარგებლო თვისებები თოვლის საფარქვეშ გაზაფხულამდე ძლებს.


image



ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერებათა შემცველობით ის ნამდვილად პირველია ველურ კენკროვანთა შორის.შტოშის ნაყოფი დიდი რაოდე-

ნობით შეიცავს პექტინს, B ჯგუფის ვიტამინებს და სასარგებლო მიკრო-

ელემენტებს: კალიუმს, იოდს, მაგნიუმს, - ფლავონოიდებისა და PP ვიტამინის მაღალი შემცველობის წყალობით კი ხელს უწყობს ასკორბი-

ნის მჟავის სრულ ათვისებას.

image


ასევე, შტოში აძლიერებს ანტიბიოტიკების მოქმედებას, ამიტომ ის საუკეთესო დამატებითი სამკურნალო საშუალებაა ნეფრიტის და ქალ-

ური ანთებითი დაავადებების დროს. შტოში აფერხებს ბაქტერიების გამრავლებას, იცავს კბილებს კარიესისგან, ხოლო ღრძილებს-ანთები-

თი პროცესებისგან. ევროპელი მეცნიერების, დასკვნით ფენოლის ჯგუ-

ფის ანტიოქსიდანტების შემცველობით, შტოში ყველა სხვა ხილსა და ბოსტნეულს სჯობნის.





2
179
5-ს მოსწონს
ავტორი:დათო შაროვი
დათო შაროვი
179
  
2017, 4 სექტემბერი, 22:57
მადლობა, რავი სამსახურის გამო ვერ ვიცლი ხოლმე, მაგრამ მომენატრა ესეც :)))
2017, 4 სექტემბერი, 19:35
საინტერესოა და სად დაიკარგე დათო?
0 1 2